SAK:ssa suunnitellaan uusia vastatoimia hallituksen työllistämispolitiikalle – eivät kerro vielä, mistä voisi olla kyse

SAK:n mukaan suunnitteilla olevat toimet ovat seurausta hallituksen suunnitelmista helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä ja sallia perusteettomat määräaikaiset työsopimukset alle 30-vuotiaille.

politiikka
Ihmiset osoittivat mieltään aktiivimallia vastaan Helsingin Senaatintorilla helmikuussa 2018.
Ihmiset osoittivat mieltään aktiivimallia vastaan Helsingin Senaatintorilla helmikuussa 2018.Mauri Ratilainen / AOP

Työmarkkinakeskusjärjestö SAK suunnittelee uusia toimia hallituksen työllistämispolitiikan johdosta.

SAK kertoo tiedotteessaan, että sen hallitus kokoontuu tämän viikon torstaina keskustelemaan "järjestöllisistä toimista", jotka ovat vastaus "maan hallituksen suunnittelemiin työlainsäädännön heikennyksiin".

SAK ei vielä kerro tarkemmin, minkälaisista toimista voisi olla kyse. SAK:n viestinnän asiantuntijan Pauli Venton mukaan kyseeseen voivat tulla esimerkiksi "viestinnälliset tai työpaikkatason toimet".

SAK:n mukaan suunnitteilla olevat toimet ovat seurausta hallituksen suunnitelmista helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä ja sallia perusteettomat määräaikaiset työsopimukset alle 30-vuotiaille, kolme kuukautta työttömänä olleille, työnhakijoille.

Toimet ovat myös vastalause aktiivimalli ykköselle ja kakkoselle. Aktiivimallin kakkososa, jonka mukaan työttömän pitäisi muun muassa hakea neljää työpaikkaa kuukaudessa, on tarkoitus lähettää eduskuntaan syysistuntokaudella.

SAK järjesti vuoden alussa voimaan tullutta aktiivimalli ykköstä vastaan mielenosoituksen Helsingin Senaatintorilla helmikuussa.

Lue myös:

Analyysi: Senaatintorin mielenosoituksessa pääsi esiin aito suuttumus, mutta mitä siitä nyt seuraa?

Aktiivimallin kakkososa etenemässä: Työttömän haettava neljää työpaikkaa kuukaudessa, rangaistuksia porrastettu