HKScan aloittaa yt-neuvottelut – yli 200 työsuhdetta vaarassa päättyä eri puolilla maata

Suunnitelluilla toimilla yhtiö pyrkii parantamaan liiketoimintansa kannattavuutta ja kilpailukykyä.

lihateollisuus
HKScanin Forssan tuotantolaitoksella lihanleikkausta
HKScan

Liha- ja ruokayhtiö HKScan suunnittelee tuotantotoimintojensa tehostamista ja sopeuttamista Suomessa.

HKScan käynnistää suunnitelmaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhtiön tuotannon ja logistiikan työntekijöitä Vantaan, Forssan, Mikkelin, Paimion ja Outokummun yksiköissä. Vuoden 2017 loppupuolella käyttöönotettu Rauman yksikkö on yhteistoimintaneuvottelujen ulkopuolella.

Vähennystarpeeksi arvioidaan Vantaan yksikössä 95, Forssassa 75, Mikkelissä 20, Paimiossa 6 ja Outokummussa 15 työntekijää.

– Kyllähän tämä shokki on. Tietysti, kun aloitetaan puhe Yt-neuvotteluista ja henkilöstövähennyksistä, niin se koskee kovasti henkilöstöön, sanoo HKScanin Forssan työntekijöiden varapääluottamusmies Janne Nieminen.

Yhteistoimintaneuvottelut toteutetaan paikkakuntakohtaisesti. Ne eivät koske edellä mainittujen toimipaikkojen tuotannon ja logistiikan toimihenkilötehtäviä eivätkä ylempiä toimihenkilötehtäviä.

Työnantajan alustavan arvion mukaan suunnitellut toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa enimmillään 211 työsuhteen päättämiseen. Toimet saattavat aiheuttaa myös muita työsuhteisiin ja niiden ehtoihin liittyviä muutoksia.

– Tavoitteenamme on lisätä huomattavasti tuotannon joustavuutta ja tehokkuutta, millä haemme vahvempaa kilpailukykyä ja parempaa kannattavuutta, sanoo HKScanin tuotannosta vastaava johtaja Sami Sivuranta yhtiön tiedotteessa.

Suunnitelluilla toimilla yhtiö pyrkii parantamaan liiketoimintansa kannattavuutta ja kilpailukykyä. Mahdolliset henkilöstövaikutukset sekä niiden kohdentuminen täsmentyvät neuvottelujen kuluessa.

Lue lisää:

Paimion teurastamon työntekijät lakossa palkkakiistan takia

Ensimmäiset sikakontit lähtivät Kiinaan HKScanilta Forssasta – sorkkineen päivineen