Lappiin haetaan useita kunnanjohtajia – Kittilän tilannetta jännitetään vielä

Uutta kunnanjohtajaa haetaan Kolariin, Pelkosenniemelle ja Keminmaahan. Kittilässä odotetaan, milloin uuden kunnanjohtajan valinta voidaan aloittaa.

kuntapolitiikka
Kittilän kunnanvirasto
Kittilä on ollut vailla vakituista kunnanjohtajaa neljä vuotta. Nyt elää jo toivo, että uusi saataisiin pian valittua.Annu Passoja / Yle

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteleville on useita paikkoja auki Lapissa.

Kolarissa kunnanjohtaja Antti Määttä lähtee jo heinäkuun jälkeen henkilöstöjohtajaksi Rovaniemelle. Kolarin kunnanhallitus päätti laittaa vapautuvan paikan hakuun viikko sitten. Vt. kunnanjohtajana aloittaa Tiina Piirilä-Laiho, joka on nykyinen perusturvajohtaja.

Myös Pelkosenniemeä luotsaava Pertti Severinkangas on muuttamassa. Hän lähtee kunnanjohtajaksi Siikajoelle.

Keminmaan johtajahaku päättyi viime viikolla. Seitsemäntoista hakijan joukossa on myös nykyinen kunnanjohtaja, määräaikaisella sopimuksella oleva Mauri Posio.

Mäkelän ero vahvistumassa Kittilässä

Kittilässä odotetaan, päästäänkö kunnanjohtajan paikka avaamaan. Kunnassa on ollut monta vs. kunnanjohtajaa neljän vuoden aikana.

Jos laittomasti irtisanotun Anna Mäkelän johtajasopimuksesta ei valiteta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, päästään hänen eronsa vahvistamaan mahdollisesti jo tänä kesänä.

Sopimukseen tyytymättömät Kittilän kunnanvaltuutetut Inkeri Yritys ja Pentti Kangas (Oikeudenmukainen Kittilä) harkitsevat molemmat edelleen, haluavatko viedä asiaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka. Valitusaikaa heillä on heinäkuun alkupuolelle asti.

Kittilän nykyinen vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa jatkaa tehtävässään vuoden loppuun saakka.