Sinooperi konkurssiin – ketju ilmoittaa asiasta somessa

Askartelutarvikkeita myyvällä franchise-ketjulla on liikkeitä ympäri maata.

konkurssi
Nainen selailee Sinooperin verkkosivuja.
Hanna Lumme / Yle

Askarteluliikeketju Sinooperia hallinnoiva S. Hobby Oy on asetettu konkurssiin, kertovat Etelä-Suomen median kaupunkilehdet (siirryt toiseen palveluun).

Myös Sinooperi kertoo asiasta Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun), jolla ilmoitetaan loppuunmyynnin alkamisesta. Yrityksen verkkosivuilla sanotaan, että verkkokauppa on väliaikaisesti poissa käytöstä järjestelmäpäivityksien vuoksi.

Vuonna 2014 asetettiin konkurssiin helsinkiläinen Sinooperi Oy. Tämän jälkeen toimintaa jatkoi S. Hobby Oy.

Sinooperilla on myymälä Turun Skanssin ja kauppakeskus Myllyn lisäksi Tampereella, Joensuussa, Lahdessa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Oulussa, Porissa, Seinäjoella ja Vaasassa.

Pesänhoitaja Markku Lunkka asianajotoimisto SLPK Oy:stä kertoo, että ketjulla on yhteensä 51 työntekijää.

Tavoitteena liiketoimintakauppa

Työsuhteet jatkuvat ainakin heinä-elokuun vaihteeseen, jolloin konkurssimyynnin pitäisi olla ohi. Toivoa toiminnan jatkumisesta ainakin osassa ketjun myymälöissä antaa se, että pesänhoitajan mukaan ketjun myymälöistä käydään neuvotteluja kahden ostajan kanssa.

Sinooperin osalta tavoitteena on, että saataisiin aikaiseksi liiketoimintakauppa, Lunkka sanoo.

– Tällä hetkellä käydään neuvotteluja kahden eri tahon kanssa. Ratkaisuun voidaan päästä jo tällä viikolla, viimeistään ensi viikolla. Myydään jos saadaan hyvä hinta. Tavoitteena, että kauppa koskisi kaikkia tai ainakin valtaosaa liikkeistä.

Sinooperin toimitusjohtajaa Jarkko Kaalikoskea ei tavoitettu kommentteja varten.

Vuonna 2013 Yle uutisoi, kuinka käräjäoikeus asetti niin ikään askartelutarvikkeisiin keskittyneen Tiimarin ja Tiimari Retailin virallisesti konkurssiin. Tälä hetkellä Kouvolassa toimii vielä yksi Tiimari-myymälä.

Juttua päivitetty 25.6. kello 17.26: Lisätty pesänhoitaja Markku Lunkalta saadut tiedot.

Juttua muokattu 25.6. kello 19.58: Ketjulla on myymälä myös Jyväskylässä.