Lempäälän huhtikuisesta ampumavälikohtauksesta ei aloiteta poliisien osalta esitutkintaa – tapauksessa poliiseja kohti ampunut mies kuoli poliisin luoteihin

Kihlakunnansyyttäjänviraston esiselvityksen perusteella poliisit toimivat hätävarjelutilanteessa.

Ampumavälikohtaus
poliisiauton kylki
Katja Halinen / Yle

Lempäälässä huhtikuun lopulla tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta ei aloiteta esitutkintaa poliisien osalta. Asiasta on päättänyt Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä. Moottoritiellä tapahtuneessa laukaustenvaihdossa menehtyi poliiseja kohti ampunut mies.

Syyttäjän esiselvityksessä ollut tilanne liittyi tapahtumiin, jossa poliisi pysäytti kiilaamalla liikennetarkastuksesta karkuun lähteneen miehen ajoneuvon. Pysäytystä edelsi takaa-ajo.

Pysäytyksen jälkeen mies oli ampunut autostaan poliiseja kohti. Yksi poliiseista sai osuman ylävartaloon ja kasvoihin. Kaksi poliisia oli tämän jälkeen ampunut kohti ampujaa, joka menehtyi.

Syyttäjäviraston tiedotteessa kerrotaan, että esiselvityksen perusteella poliisit ovat toimineet hätävarjelutilanteessa. Syyttäjä katsoo, että poliisien toiminta on ollut asianmukaista, eikä asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisia kohti ampuneen miehen menettelyä erillisenä tutkintana. Esitutkinta on KRP:ssä vielä kesken, ja siitä tiedotetaan tutkinnan valmistuttua, syyttäjäviraston tiedotteessa kerrotaan.

Lempäälä kartta.
Takaa-ajo alkoi Lempäälästä Moision alueelta. Ampuminen tapahtui valtatie 3:n ja Turuntien liittymässä muutama kilometri etelään päin.Yle Uutisgrafiikka

Lue myös: Uutta tietoa poliisia kohti ampuneesta: Partiot kohtasivat miehen kaasunaamari kasvoilla, osa tiedoista jää salaisiksi