1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Äänekoski

Konginkangas on saamassa oman kankaan

Äänekosken Konginkankaalla on aloittanut juhannuksen jälkeen yhteisötaiteilija.

Äänekoski
Yksityiskohta maalauspaletista.
Kuvituskuva.Yle

Konginkankaalla on tarkoitus tehdä kahden seuraavan viikon aikana vaatesuunnittelija Elina Laitisen johdolla tilkkutyö sekä suunnitella Konginkankaalle oma printti eli kangaskuosi.

Tilkkutyö on tarkoitus sijoittaa pysyvästi ulos kaikkien nähtäville.

– Tilkkutyössä käytetään materiaalina kyläläisten vanhoja vaatteita, jotka he ovat lahjoittaneet tähän tarkoitukseen. Toivottavasti mahdollisimman moni kylältä osallistuu työn tekemiseen, sanoo Elina Laitinen.

Myös Konginkangas-kuosin tekemiseen on Laitisen mukaan tarkoitus osallistaa kyläläisiä.

– He saisivat ensin maalata isolle yhteiselle kankaalle näkemyksiä siitä, mikä Konginkankaalla on parasta. Tästä materiaalista editoin sitten lopullisen, sopivan kokoisen printin.

Laitinen haluaa saattaa kuosin sellaiseen muotoon, että mikäli kylä ja kyläyhdistys haluavat, niin sitä olisi mahdollista käyttää printtinä mahdollisimman monenlaisissa tuotteissa, vaikkapa teepaidoissa, kangaskasseissa tai postikorteissa.

Konginkankaan yhteisötaiteilijan työpanoksen rahoittaa Maaseudun sivistysliiton EU-hanke: Keski-Suomen 5E kylät - vähähiiliset yhteisöt.

Elina Laitinen on valmistunut vuonna 2016 vaatesuunnittelijaksi. Hän on tehnyt sen jälkeen suunnittelua freelancerina. Laitista kiinnostaa erityisesti taidepainotteisuus vaatesuunnittelussa.

Lue seuraavaksi