Kuopion Niiralassa tapahtuu: entisen lähiöravintolan paikalla aloittaa pian käsityöläisoluista innostunut ruokaravintola

Uusi lounas- ja iltaravintola avaa ovensa heinäkuun puolivälin jälkeen entisen ravintola Lekkerin kiinteistössä.

ravintolat
Entisen ravintola Lekkerin kiinteistö Kuopion Niiralassa.
Entisen ravintola Lekkerin kiinteistöä remontoidaan parhaillaan. Uusi ruokaravintola aloittaa sen paikalla heinäkuun puolivälin jälkeen.Matti Myller / Yle

Kuopion ydinkeskustan tuntumaan Niiralan kaupunginosaan tulee heinäkuussa uusi ravintola.

Barbecue-tyyppinen lounas- ja iltaravintola aloittaa heinäkuun puolivälin jälkeen entisen ravintola Lekkerin kiinteistössä. Lekkeri lopetti toimintansa vajaat kaksi vuotta sitten.

Ravintolan nimi on B & J´s Livingroom. Sen taustalla on yhtiö nimeltä Blonde Viking Oy, joka on tuonut markkinoille omia käsityöläisoluita yhteistyössä paikallisen pienpanimon, Iso-Kallan Panimon kanssa. Sen suunnitelmissa on valmistuttaa myöhemmin myös limonadeja omalla tuotemerkillä.

Remontissa oleva ravintolasali entisen ravintola Lekkerin kiinteistössä.
Remontti on käynnissä myös kiinteistön sisätiloissa.Matti Myller / Yle

Ravintolan juomatarjonnassa painottuvat käsityöläisoluet. Ravintolaan tulee myös pullomyymälä korkeintaan 5,5-prosenttisten tuotteiden ulosmyyntiin.

– Ajatuksena on rennonoloinen ruokaravintola. Tästä on tarkoitus tehdä kaikenlaisten kulkijoiden paikka, kertoo Jarno Falck, joka on toinen yrittäjistä.