Kattofirman pomo urakoi petoksia ja jätti hommat tekemättä – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Miestä syytettiin toteuttamatta jätetyistä kattourakoista ja niiden varjolla tekaistuista rahoitussopimuksista.

kattotyö
kattoremontti, pressu katolla
Pasi Tapanainen/Yle

Käräjäoikeus on tuominnut kattoremontteja myyneen yrityksen toimitusjohtajan ehdolliseen vankeuteen petoksista. Yritys myi yksityishenkilöille kattoremontteja, mutta niitä ei koskaan toteutettu. Toimitusjohtaja laati toteuttamatta jätetyistä urakoista tekaistuja luottohakemuksia asiakkaiden nimissä.

Esimerkiksi yhdessä tapauksessa pariskunta teki yrityksen kanssa urakkasopimuksen kattoremontista 19 500 euron hintaan. Toimitusjohtaja teki pariskunnan nimissä hakemuksen joustorahoituksesta koskien samansuuruista lainaa ilman heidän suostumustaan.

Lisäksi hän allekirjoitti parin nimissä työn vastaanottokuittauksen, jonka avulla hän uskotteli, että urakka oli valmistunut. Asia käsiteltiin menettelyllä, jossa syytetty tunnusti tekonsa ja syyttäjä teki käräjäoikeudelle esityksen tuomiosta.

Osa petoksen kohteeksi joutuneista maksoi osan remonteista, mutta työt olivat jääneet kesken tai kokonaan aloittamatta.

Yli 30 petettyä

Käräjäoikeus päätyi antamaan esityksenmukaisen tuomion. Miehelle langetettiin vuoden ja kymmenen kuukauden mittainen ehdollinen vankeusrangaistus.

Asianomistajina jutussa oli kaikkiaan 34 ihmistä ja Nordea Rahoitus Suomi. Suurin osa petoksista ja törkeistä petoksista tehtiin Heinolassa, mutta huijatuiksi tuli useita talonomistajia myös muualla maakunnassa ja Suomessa.

Mies tehtaili petollisia sopimuksia vuonna 2015.