Tampereen uuden maauimalan rakentaminen viimeistelyvaiheessa: neljästä altaasta kahdessa on jo vettä ja hinnoistakin on päätetty

Maauimala avataan yleisölle reilun kuukauden päästä. Pääsymaksu vaihtelee 2,2 eurosta 5,5 euroon. Alle 4-vuotiaat uivat ilmaiseksi.

uimalat
Tampereen rakenteilla oleva maauimala ilmasta kuvattuna.
Matias Väänänen / Yle

Tampereen uusi maauimala alkaa olla viittä vaille valmis. Kalevassa sijaitsevan uintikeskuksen alueella tehdään parhaillaan viimeistelytöitä.

Alueen ilmakuvista näkyy, että kaksi allasta, hyppy- ja lastenallas, on jo täytetty vedellä. Iso kuntouinti-allas sekä kahluuallas ovat vielä pressujen peitossa.

Altaiden ympärille tulee myös laaja nurmikenttäalue, joka aidataan metalliaidalla. Alueen reunalla on pitkä palvelurakennus, johon tulee grillikahvila.

Polskimaan elokuun 1. päivänä

Uimalan hinnoista päätettiin maanantaina. Jos haluaa uida pelkästään maauimalassa, hinta on aikuisilta 5,5 euroa, 4–16-vuotiailta lapsilta 2,2 euroa ja 17–24-vuotiailta nuorilta 3,3 euroa.

Jos haluaa polskia sekä Tampereen uintikeskuksessa että maauimalassa, aikuisilta peritään 9,4 euroa, lapsilta 3,9 euroa ja nuorilta 6,25 euroa. Alle 4-vuotiaat uivat ilmaiseksi ja yli 65-vuotiaat maksavat saman verran kuin nuoret.

Maauimalaan voi ostaa myös 10 kerran sarjarannekkeita, jolloin hinnat ovat huokeampia.

Maauimala on määrä avata elokuun alussa ja se on tänä vuonna auki syyskuun loppuun. Ennen uimalan avaamista sen altaita ja teknistä toimivuutta testataan pienellä joukolla koekäyttäjiä.

Tampereen rakenteilla oleva maauimala ilmasta kuvattuna.
Maauimalan ulkoaltaat on rakennettu Kalevan uintikeskuksen viereen. Taustalla näkyvä rakennus on Sammon lukio.Matias Väänänen / Yle