Herätys: Korvauksia lomanautinnon menetyksestä, eduskunnassa pääministerin ilmoitus, etelässä hellettä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Stalis Beach, Kreeta, Kreikka.
AOP

Pakettimatkoihin tulossa hintojen korotuksia

Matkailija voi pian hakea korvausta lomanautinnon menetyksestä – bussimatkan ja konserttilipun osto voidaan jo laskea pakettimatkaksi. Matkatoimistoalan liiton mukaan uusi laki voi korottaa pakettimatkojen hintoja.

Eduskunta saa pääministerin ilmoituksen sote-uudistuksen viivästymisestä

Juha Sipilä
Juha SipiläJarno Kuusinen / AOP

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa tänään keskiviikkona eduskunnalle pääministerin ilmoituksen sote-uudistuksen viivästymisestä vuoteen 2021. Vielä maanantaina pääministeri väläytti mahdollisuutta tiedonantoon. Sen jälkeen eduskunta olisi äänestänyt hallituksen luottamuksesta. Nyt äänestystä ei ole. Yle välittää pääministerin ilmoituksen suorana Yle Areenassa ja TV1:ssä alkaen klo 14.30.

Uberille vihreää valoa Lontoossa – kyytipalvelu palaa Suomeen ensi viikolla

Etualalla näkyy älykännykkä, jonka näytöllä lukee isoilla kirjaimilla UBER. Taustalla näkyy musta Lontoon taksi.
Uber-yhtiö kärsi takaiskun EU-tuomioistuimessa, joka päätti, että Uber on ensisijaisesti liikenneyhtiö. Syyskuussa Lontoon liikenneviranomainen ilmoitti, että se ei uusi yhtiön toimilupaa.Will Oliver / EPA-EFE

Taksiyhtiö Uberille on myönnetty 15 kuukauden määräaikainen toimilupa Lontoossa. Lontoo on yhtiön merkittävin markkina-alue Euroopassa. Oikeus perusteli luvan myöntämistä sillä, että yhtiö on tehnyt lupaamiaan muutoksia toimintaansa. Uberiltä vietiin viime vuonna taksilupa useiden puutteiden ja laiminlyöntien vuoksi. Uber tulee takaisin ensi viikolla myös Suomeen, kun voimaan astuu kuun alusta taksilain muutos.

Argentiina pelastui trillerin päätteeksi, tänään ratkeaa Saksan kohtalo

Argentiina juhlii.
AOP

Argentiina jatkaa MM-kisoissa 16 parhaan joukkoon voitettuaan Nigerian 1–2 huippujännittävän näytelmän loppuhetkien maalilla. Samaan aikaan Islanti taipui Kroatialle 2–1, joten Argentiina selviytyi kuin selviytyikin pudotuspelivaiheeseen. Kroatia otti lohkovoiton. Saksa on tänään tukalan paikan edessä viimeisellä alkulohkokierroksella. Saksa voi pudota ensimmäistä kertaa 84-vuotisen MM-kisahistoriansa aikana alkulohkovaiheessa. Saksan pitää voittaa Etelä-Korea keskiviikkona useammalla kuin yhdellä maalilla tai voittaa pienemmällä erolla sekä toivoa Ruotsin tappiota Meksikoa vastaan.

Etelään hellelukemat, pohjoiseen virtaa viileämpää ilmaa

Sääennuste keskiviikolle 27. kesäkuuta.
Sääennuste keskiviikolle 27. kesäkuuta.Yle

Sää on suuressa osassa maata aluksi poutaista ja aurinkoista, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi. Keskiviikkona lämpötila kohoaa etelässä hellelukemiin, pohjoiseen virtaa jo viileämpää ilmaa. Keski- ja Pohjois-Lapin yli liikkuu vähäisiä sadekuuroja, mutta yleisesti sää on poutaista ja laajalti myös aurinkoista. Torstaina helteinen sää jatkuu etelässä, kun taas pohjoisessa on selvästi viileämpää. Lue lisää säästä täältä.