Hyppää sisältöön

Trump raivosi Harley-Davidsonille – uhkasi yhtiötä verorangaistuksella

Perinteikäs moottoripyörävalmistaja ei ole toistaiseksi kommentoinut presidentin Twitter-hyökkäyksiä.

Presidentti Donald Trump ei sulata Harley-Davidsonin suunnitelmia tuotannon siirtämisestä ulkomaille. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jatkanut moottoripyörävalmistaja Harley-Davidsonin arvostelua sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti siirtävänsä osan moottoripyörien valmistuksesta ulkomaille.

Harley-Davidson on perustellut aikeitaan siirtää toimintojaan Yhdysvalloista muihin maihin välttääkseen EU:n viime viikolla asettamat tullimaksut. EU on korottanut useiden yhdysvaltalaistuotteiden tullimaksuja vastavetona Trumpin päätökselle korottaa alumiinin ja teräksen tuontitulleja.

Trump ei kuitenkaan suostu nielemään perinteikkään jenkkifirman suunnitelmia. Hän totesi Twitterissä, että mikäli Harley-Davidson päätyy siirtämään mitä tahansa toimintojaan pois Yhdysvalloista, tarkoittaisi tämä ”lopun alkua”. Lisäksi presidentti uhkasi, että yhtiötä tullaan verottamaan ankarammin kuin koskaan.

Trump ei kuitenkaan tarkentanut Twitter-hyökkäyksissään, millä tavoin rankaisu laitettaisiin käytäntöön tai miten ylipäätään hän voisi säätää erityisiä rankaisuveroja yksittäiselle yhtiölle.

Harley-Davidson ei ole kommentoinut julkisesti presidentin ulostuloja. Yhtiö korosti kuitenkin eilen markkinatiedotteessaan, ettei se tahtoisi lisätä ulkomaista tuotantoaan, muttei näe tilanteessa muutakaan vaihtoehtoa.

Eri laskujen mukaan nousseet vientitullit aiheuttaisivat Harley-Davidsonille vuosittain 90–100 miljoonan dollarin eli noin 77–86 miljoonan euron kulut.

Lue myös: