1. yle.fi
  2. Uutiset

Elonkierto vetää lapsiperheitä Jokioisille

Elonkierrossa pääsee tutustumaan ilmaiseksi harvinaisiin suomalaisiin maatiaislehmärotuihin, kyyttöihin ja länsisuomenkarjaan. Jokioisilla kasvavat myös maamme yleisimmät viljely- ja maatiaiskasvit.

Jokioinen
Äiti ja tytär mittaavat kuinka paksulti on heinää seipäillä.
Heinää kuivataan seipäillä Elonkierrossa.Pentti Raiskio / Lukes

Lehmät, hevoset ja lampaat laiduntavat puistossa Jokioisilla kesäkuun alusta syyskuun puoleen väliin. Luke, luonnvarakeskuksen ylläpitämä Elokierto-puisto on toiminut Lounais-Hämeessä jo kaksikymmentä vuotta. Wendla puutarhan perustamisesta puolestaan on kulunut tasan 10 vuotta.

Luken toteuttama Elonkierto on koko perheen kohde, joka sijaitsee Jokioisilla Lounais-Hämeessä. Kävijä pääsee siellä tutustumaan ilmaiseksi harvinaisiin suomalaisiin maatiaislehmärotuihin, kyyttöihin ja länsisuomenkarjaan.

Elämän moninaisuus esillä Elonkierrossa

Elonkierron puistossa kasvavat Suomen yleisimmät viljely- ja maatiaiskasvit. Jokioisilla pohditaan tänä kesänä naisten vaikutusta elämään teemalla "peltojen ja puutarhojen naiset”. Aihetta avaa tutkijatohtori Julia Donner keskiviikkona 27.6.2018. Esityksessä tarkastellaan naisten merkityksestä maa- ja puutarhataloudelle eri aikoina ja naisten roolia monimuotoisuuden ylläpitäjänä.

Lapset voivat Elonkierrossa Jokiosilla arvuutella itseltään ja toisilta eläinperheiden nimityksiä, kuten sitä, onko vuohiuros pukki vai pässi, kertoo Luken tutkimusassistentti Minna Pajunen.

Lue seuraavaksi