Elonkierto vetää lapsiperheitä Jokioisille

Elonkierrossa pääsee tutustumaan ilmaiseksi harvinaisiin suomalaisiin maatiaislehmärotuihin, kyyttöihin ja länsisuomenkarjaan. Jokioisilla kasvavat myös maamme yleisimmät viljely- ja maatiaiskasvit.

Jokioinen
Äiti ja tytär mittaavat kuinka paksulti on heinää seipäillä.
Heinää kuivataan seipäillä Elonkierrossa.Pentti Raiskio / Lukes

Lehmät, hevoset ja lampaat laiduntavat puistossa Jokioisilla kesäkuun alusta syyskuun puoleen väliin. Luke, luonnvarakeskuksen ylläpitämä Elokierto-puisto on toiminut Lounais-Hämeessä jo kaksikymmentä vuotta. Wendla puutarhan perustamisesta puolestaan on kulunut tasan 10 vuotta.

Luken toteuttama Elonkierto on koko perheen kohde, joka sijaitsee Jokioisilla Lounais-Hämeessä. Kävijä pääsee siellä tutustumaan ilmaiseksi harvinaisiin suomalaisiin maatiaislehmärotuihin, kyyttöihin ja länsisuomenkarjaan.

Elämän moninaisuus esillä Elonkierrossa

Elonkierron puistossa kasvavat Suomen yleisimmät viljely- ja maatiaiskasvit. Jokioisilla pohditaan tänä kesänä naisten vaikutusta elämään teemalla "peltojen ja puutarhojen naiset”. Aihetta avaa tutkijatohtori Julia Donner keskiviikkona 27.6.2018. Esityksessä tarkastellaan naisten merkityksestä maa- ja puutarhataloudelle eri aikoina ja naisten roolia monimuotoisuuden ylläpitäjänä.

Lapset voivat Elonkierrossa Jokiosilla arvuutella itseltään ja toisilta eläinperheiden nimityksiä, kuten sitä, onko vuohiuros pukki vai pässi, kertoo Luken tutkimusassistentti Minna Pajunen.