Kinnulan ja Kivijärven Osuuspankin konttorit suljetaan – kassapalveluilla vain kourallinen asiakkaita

Kivijärvi
Osuuspankin  konttori
Ismo Pekkarinen / AOP

Pihtiputaan Osuuspankki sulkee Kinnulan ja Kivijärven konttorinsa.

Konttorit perustettiin neljä vuotta sitten, mutta niiden asiakasmäärät eivät riittäneet konttoreiden auki pitämiseen. Sekä Kivijärvellä että Kinnulassa pankin kassapalveluilla on ollut vain noin kaksikymmentä aktiivista asiakasta

– Jos lasketaan mitä yksi kassatapahtuma meille maksaa, niin liikutaan 50-100 euron välillä. Ei siinä tarvitse kovin suurta matematiikkaa käyttää, kun toteaa että tässä muu asiakaskunta joutuu aika tavalla maksumieheksi, kommentoi toimitusjohtaja Toni Ruokanen.

Konttoreiden sulkemisen taustalla on suurempi asiakaskäyttäytymisen muutos: entistä harvemmat pankkiasiakkaat asioivat niin sanotuissa kivijalkakonttoreissa.

– Asiointi konttoreissamme on hiipunut jo pitkään, eikä mikään viittaa palvelujen kysynnän kasvuun. Päätös konttorin lakkauttamisesta on tehty koko pankin kannattavuutta ajatellen, Ruokanen perustelee.

Syyskuun alusta Pihtiputaan Osuuspankin kaikki toiminta keskitetään Pihtiputaalle, jossa kassapalvelut ovat auki kolme tuntia, kolmena päivänä viikossa. Muut palvelut toimivat viitenä päivänä viikossa ajanvarauksella.

Pankilla on seitsemän työntekijää, mutta kahden konttorin sulkemisella ei ole vaikutusta henkilöstön määrään.