Kirkon työmarkkinapomo Vuokko Piekkalasta uusi valtakunnansovittelija

Valtakunnansovittelijan tehtävä tuli hakuun, kun Minna Helle irtisanoutui kesken kauden ja siirtyi kiivaan keskustelun saattelemana työmarkkinajohtajaksi Teknologiateollisuuteen.

valtakunnansovittelija
Vuokko Piekkala
Vuokko PiekkalaAarne Ormio / Kirkon kuvapankki

Valtioneuvosto on nimittänyt valtakunnansovittelijaksi kirkon työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtajan, kirkkoneuvos Vuokko Piekkalan.

Valtakunnansovittelijan tehtävä tuli hakuun, kun Minna Helle irtisanoutui kesken kauden ja siirtyi työmarkkinajohtajaksi Teknologiateollisuuteen. Ratkaisu synnytti kiivasta keskustelua.

Työntekijäliitot kritisoivat Hellettä hyppäämisestä työnantajan puolelle. Muun muassa Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi syytti Hellettä puolueellisuudesta rakennusalan työriidan sovittelussa.

Piekkalan valinta ei ollut yllätys

Jo etukäteen oli tiedossa, että Vuokko Piekkala oli vahvoilla Helteen seuraajaksi. Työmarkkinäjärjestöt kertoivat toukokuussa tukevansa Piekkalaa sovittelijaksi.

Työnantaja- ja työntekijäjärjestöt esittävät vuorotellen ehdokasta valtakunnansovittelijaksi. Nyt ehdotusvuorossa olivat työnantajat.

Piekkalan nimityksestä päätti valtioneuvosto tänään keskiviikkona.

Piekkala aloittaa valtakunnansovittelijana elokuun 6. päivänä. Pesti kestää neljä vuotta.

Piekkala on aiemmin työskennellyt Opetushallituksen palveluksessa sekä Suomen kuntaliiton lakimiehenä ja neuvottelupäällikkönä. Hän on koulutukseltaan juristi.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan valtakunnansovittelijan virkaa haki yhteensä neljä henkilöä.

Lue myös:

Entinen valtakunnansovittelija Minna Helle vastaa saamaansa kritiikkiin A-studiossa – katso tästä haastattelu

Valtakunnansovittelijaksi nousemassa kirkon työmarkkinapomo – työmarkkinajärjestöt tukevat Vuokko Piekkalaa