Vanajan avovankilan rantasaunassa syttyi tulipalo – poliisi tutkii vahingontekona

Pelastuslaitos sammutti Vanajan avovankilan rantasaunassa syttyneen tulipalon. Poliisi tutkiin paloa vahingontekona.

tulipalot
Poliisin hihamerkki
Meeri Niinistö / Yle

Poliisi tutkii Vanajan avovankilan rantasaunassa tiistai-iltana syttynyttä tulipaloa vanhingontekona.

Vanajan vankilan rantasaunan sisällä havaittiin tulipalo tiistaina illalla. Yksi rantasaunarakennuksen nurkista oli tulessa. Paikalle hieman ennen puoli kymmentä hälytetty pelastuslaitos sai palon nopeasti sammutettua. Palossa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Poliisit tutkivat palopaikan vankilaviranomaisten pyynnöstä. Rikoskomisario Lalli Jylhän mukaan palon aineelliset vahingot eivät ole mittavia.

Vankilanjohtajan mukaan sauna on kärsinyt muun muassa savuvaurioita, ja yksi saunan vesijohdoista on sulanut.

– Tällä hetkellä on epäselvää, mikä palon on saanut syttymään, kertoo vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen.

Tammi-Moilasen mukaan sauna on nyt pois käytöstä.

– Saunaa oli käytetty eilen illalla ja viimeiset saunojat ovat lähteneet sieltä asianmukaisesti, sanoo Kaisa Tammi-Moilanen.

"Rantasauna on iso ilo niille asukkaille, jotka sitä käyttävät"

Vanajan avovankilan sauna on vankien ja vankien vieraiden käytössä. Kaisa Tammi-Moilanen myöntää, että juuri parhaimpaan rantasaunomisaikaan rantasauna joudutaan nyt ottamaan pois käytöstä.

– Kaikille vankilan asukkaista rantasaunominen ei enää ole tuttua, mutta sauna on iso ilonaihe avovankilan niille avovankilan asukkaille, jotka sitä käyttävät, sanoo Tammi-Moilanen.

– On hyvä, että poliisi pääsi näin nopeasti aloittamaan tutkimukset palosta. Toivomme, että saamme remontin käyntiin pian ja pääsemme saunomaan vielä tänä kesänä, sanoo Kaisa Tammi-Moilanen.

Vanajan vankilan Vanajan osasto on valtakunnallisesti naisvangeille tarkoitettu avolaitos. Osastolla on 60 vankipaikkaa.