Tubettaja Vauhtimursu jahtaa videoillaan vaimonsa pettäjiä ja Tinder-miehiä – suositulla kanavalla on yli kuusi miljoonaa näyttökertaa

Oikeassa elämässään Vauhtimursu vakuuttaa olevansa ihan tavallinen, rauhallinen ja rento kahta työtä tekevä nuori helsinkiläisnainen.

Perjantai
Perjantain Tubettajat spesiaali: Vauhtimursu
Perjantain Tubettajat spesiaali: Vauhtimursu

Vauhtimursu eli Riika Merisalo napsauttaa kameran päälle ja istahtaa sängylleen puhelin kädessä.

– Moikkeliskoikkelis ja hirmelihoi! Tänään soitetaan jälleen kerran vaimonsa pettäjille. Lähdetään katsomaan, minkälaisia kökkeleitä ukkeleita sieltä löytyy, hän aloittaa.

Vauhtimursu on helsinkiläinen tubettaja, joka on parissa vuodessa saanut yli 24 000 tilaajaa Youtube-kanavalleen. Videoilla on yhteensä yli kuusi miljoonaa näyttökertaa. Parhaimmillaan yksittäisellä videolla on ollut yli 200 000 katsojaa.

Treffejä ja pettäjämiehiä

Ensimmäisellä videollaan hän söi, mutta sittemmin mainetta on kertynyt videoista, joilla hän tekee suoria ehdotuksia treffipalvelu Tinderin kautta löytämilleen miehille.

Tai paljastaa vaimonsa pettäjiä.

Vauhtimursu ei säästele sanoja videoillaan, ei tälläkään kertaa. Chatista löytyy 40-vuotias mies, joka kaipaa piristyspuhelua töihin. Vauhtimursun silmät välähtävät: Jos mies haluaa viestejä töihin eikä kotiin, hän on potentiaalinen pettäjä.

- Moikka moi, eiks siellä ollut joku varattu mies, Vauhtimursu aloittaa puhelun numeroon, joka löytyy treffichatista.
- Moikka moi, eiks siellä ollut joku varattu mies, Vauhtimursu aloittaa puhelun numeroon, joka löytyy treffichatista.Vauhtimursun video

Mies vastaa heti ja tunnustaa saman tien olevansa varattu kahden lapsen isä.

– No eikö yhtään hävetä? Miksi pitää tällaisia viestejä lähetellä, jos kotona on vaimo ja lapset?

– Hävettää, mies vastaa.

– No miksi sä sitten teet tätä? Kannattaisi vähän miettiä, syytä on, Vauhtimursu läksyttää.

– Niin, niin, mies sanoo.

Sitten hän katkaisee puhelun.

No niin, ensimmäinen vaimonsa pettäjä käräytetty tänään, yritetään etsiä vielä muutama, Vauhtimursu innostuu.

Yli sata Tinder-deittiä

Hän ei itsekään osaa sanoa, miksi alkoi jahdata vaimonsa pettäjiä. Paitsi siksi, että hän pitää kulissiavioliittoja vastenmielisenä.

– Monet haluavat pitää perheen imagoa yllä, mutta käyvät vieraissa. Sitä olen halunnut tuoda ilmi ja saanut vähän narauttaa joitakin, hän pohtii.

– Omakohtaista kokemusta pettämisestä minulla ei ole. Minä vaan vihaan sitä, että esitetään täydellistä perhettä ja tehdään tällaista selän takana.

Vauhtimursu toimii täysin päinvastoin. Hän pohtii, ettei ole juurikaan mitään, mitä ei olisi paljastanut videoillaan itsestään. Hän on kertonut, kuinka ahdisteli alaikäisenä poikia seksuaalisesti lukiossa, kuinka lukio jäi kesken ja kuinka hän on tavannut yli sata Tinder-deittiä.

– Vauhtimursu on kärjistetty persoona, roolihahmo. Sitä eivät monet tajua, ja se aiheuttaa hämmennystä ihmisissä. Monilla on mennyt todella pahasti tunteisiin, että pelleilen niin radikaalisti kameran edessä.

– Mutta en ole tehnyt kanavalleni mitään materiaalia, mitä katuisin, Vauhtimursu vakuuttaa.

Joitakin Instagram-päivityksiä hän on joutunut poistamaan, kun treffeille tulleet miehet eivät ole halunneet päätyä videoon. Miehet näkyvät usein kuvissa huonosti tunnistettavana. Moni on ottanut jalat alleen – ja senkin Vauhtimursu on kuvannut.

– Vedän rajan yksityisyydessä siinä, etten paljasta ikääni enkä tarkkaan missä asun. Jotkut asiat haluan pitää mysteerinä, ajatelkoot ihmiset mitä haluavat, hän sanoo.

Paljon vääriä käsityksiä

Oikeassa elämässään Vauhtimursu vakuuttaa olevansa hyvin rauhallinen ja aika rento kahta työtä peruskoulupohjalla tekevä nuori nainen.

– Ihmisillä tuntuu olevan aika paljon vääriä käsityksiä, vieläkin, vaikka tein videon missä kerroin, että Vauhtimursu on kärjistetty versio persoonastani. Ihmiset luulevat, että olen sosiaalipummi, etten käy töissä tai että olen alkoholisti. Se ei tosiaankaan pidä paikkaansa.

- Puhtaasti sitten vaan juokset vieraissa. Eikö hävetä, Vauhtimursu kysyy.
- Puhtaasti sitten vaan juokset vieraissa. Eikö hävetä, Vauhtimursu kysyy tiukkaan sävyyn.

On aika soittaa seuraava puhelu. 51-vuotias mies hakee XL-naista. Vauhtimursu riemastuu, onhan hän omien sanojensa mukaan kuusinkertainen XL!

– Oletko vapaa mies?

– En.

– No miksi etsit chatista naista, jos olet varattu?

– Välillä tekee muutakin mieli.

– Häpeä sinä siellä, olet possu!

– Selvä, sanoo possu.

Puhelu katkeaa.

- Se suuttui sitten, Vauhtimursu naurahtaa.

Vähän niin kuin päiväkirja

Pahimmillaan videoiden kommentoijat ovat toivoneet Vauhtimursun kuolemaa. Parhaimmillaan katsojat kiittävät saaneensa häneltä pontta omaan päivään ja itsetuntoon.

Lähipiiri on ottanut videoharrastuksen hyvin. Toki vanhemmat ovat varoitelleet, että se minkä nettiin laittaa myös netissä pysyy. Ja toisaalta:

– Vanhempani eivät välttämättä halua edes katsoa videoitani, koska tietävät, että se on sellaista läpänheittoa, kun huutelen miehiä tai seksuaalisia asioita.

– En tiedä haluaisinko itsekään nähdä vastaavaa, jos minulla olisi lapsi. Mutta kaikki on tosiaan huumorilla tehty, Vauhtimursu vakuuttaa.

Ei, hän ei haaveile kansainvälisestä tubettajaurasta, vaikka välillä rallienglantia videoilla puhuukin. Ei, hän ei myöskään tienaa tubettamisella kuin muutaman kympin parin kuukauden välein – mainostuloilla elämiseen pitäisi tehdä paljon, paljon enemmän sisältöä.

Vauhtimursu kiittelee ystäviään, jotka ovat mukana videoissa.

– Yksin tässä ei olisi järkeä, nämä henkilöt ovat todella tärkeitä kanavalle. Se on vähän niin kuin päiväkirja, videoita on hauska katsella jälkeenpäin. Muistot ovat tärkeämpiä minulle kuin suosio, Vauhtimarsu miettii.

- Ja nyt laittelet töistä jonnekin chattiin viestiä, että aiot etsiä seuraa vai? Eikö yhtään hävetä, Vauhtimursu tivaa.
- Ja nyt laittelet töistä jonnekin chattiin viestiä, että aiot etsiä seuraa vai? Eikö yhtään hävetä, Vauhtimursu tivaa.Vauhtimursun video

– Itse koetan katsoa kaikkea avoimesti niin, etten tuomitse ihmisiä. Noh, paitsi vaimonsa pettäjiä tietysti, hän naurahtaa.

On tämä aikamoista!

On päivän viimeisen puhelun aika. 36-vuotias tavallinen mies odottaa viestiä tavalliselta naiselta.

– Moikkamoi, eikös siellä ole varattu mies?

– Kyllä.

– Okei, oletko naimisissa?

– Kyllä.

– Oletteko olleet kauankin naimisissa?

Piip, piip, piip. Puhelu katkeaa.

– Enempää emme tänään lähde etsimäänkään. Ensi kerralla taas metsästämme lisää näitä possuja. On tämä aikamoista, Vauhtimursu päättää videon.

Vauhtimursu on vuorossaan toinen Perjantain kesäsarjan suosituista tubettajista. Viime viikolla sarjan avasi porilainen kulttihahmo Markoboy87. Ensi viikolla tavataan syömishaasteisiin hurahtanut eläkeläismies Hannu Kanerva Tampereelta.