1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. raitioliikenne

Tampereen ratikkareitti saa nurmipinnan – koeruudut vihertävät jo

Osa raitiotiestä kulkee valmistuttuaan nurmikolla. Isoille pääväylille kylvetty nurmi lisää kaupungin viherympäristöä ja viihtyvyyttä.

raitioliikenne
Kylvettyä nurmikkoa raitiotiekiskojen ympärillä
Sammonkadulla kasvaa pian nurmikko. Vihreää sänkeä puskee jo mullan alta.Matias Väänänen / Yle

Keskellä Sammonkatua Tampereen Kalevassa vihertää. Toissa viikolla ajoradalle kylvetyt siemenet puskevat terhakoita ituja raitiotiekiskojen ympärillä.

– Juhannuksen sateet tulivat hyvään aikaan. Nurmea on myös kasteltu ja lämpimät ilmat ovat tehneet sille hyvää, kertoo ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki Tampereen kaupungilta.

Tampereen raitiotie kulkee valmistuttuaan osittain nurmikolla. Nurmirataa tulee Kalevaan ja Hervantaan yhteensä 2,2 kilometriä. Nurmikko kasvaa raitiotien ympärillä ja kiskojen välissä Sammonkadulla, Teiskontiellä, Tekunkadulla ja Hermiankadulla.

Nurmi sitoo katupölyä ja vähentää melua

Isoille pääväylille kylvetty nurmi lisää kaupungin viherympäristöä ja viihtyvyyttä. Nurmiraiteet myös pidättävät ja suodattavat sade- ja hulevesiä ja liikenteen päästöjä, sitovat katupölyä sekä vähentävät tärinää ja melua.

Raitiotien nurmirataosuuksia varten testataan kahta eri siemenseosta kuudella eri kasvualustalla Sammonkadulla. Reilu viikko kylvön jälkeen koeruutujen välillä ei vielä ole nähtävissä eroja.

Johtopäätöksiä nurmiradan kestävyydestä pohjoisissa oloissa voidaan tehdä vasta ensimmäisen talven jälkeen.

Lue seuraavaksi