Siilinjärvi valitsi Kuuslahden vuokrakoulun toimittajan ja löi lukkoon Vuorelan uuden koulun piirustukset

Kunnan tekninen lautakunta valitsi myös kunnantalon väistötilojen toimittajan.

Siilinjärvi
Kuuslahden kyläkoulun satavuotiskyltti
Sakari Partanen / Yle

Siilinjärven Kuuslahden uusi vuokrakoulu hankitaan Plus Hoivakiinteistöt -yritykseltä. Kunta vuokraa tilat 15 vuoden vuokra-ajalla. Sopimuksen arvonlisäveroton kokonaisarvo on vajaat kolme miljoonaa euroa.

Koulusta tuli määräaikaan mennessä neljä tarjousta. Kuuslahden kylän uudesta vuokrakoulusta järjestettiin jo keväällä tarjouskilpailu, mutta kaikki silloin jätetyt tarjoukset todettiin tuolloin liian kalliiksi. Sen vuoksi koulun hankinnasta järjestettiin uusi kilpailutus.

Kuuslahden nykyisessä koulussa on sisäilmaongelmia. Terveystarkastaja on antanut sille käyttöaikaa vielä vuoden.

Kunnantalon väistötiloille löytyi toimittaja, Vuorelan koulusta uudet piirustukset

Siilinjärven kunnan tekninen lautakunta päätti keskiviikkona myös kunnantalolle tarvittavien väistötilojen hankinnasta. Tilaa tarvitaan 80 hengelle ja niiden toimittajaksi valittiin Ramirent Finland Oy. Vuokrasopimus solmitaan viideksi vuodeksi ensi vuodenvaihteesta alkaen.

Väistötilat tulevat Risuharjuntiellä vapaana olevalle tontille. Tontille rakennetaan ensi syksyn aikana perustukset ja parkkipaikat.

Lautakunta päätti myös uuden Vuorelan koulun pohjapiirroksesta. Aiemmin koulun kustannusarvio saatiin pudotettua noin 11,6 miljoonaan euroon, mutta kustannuksia haluttiin pienentää edelleen. Tämän vuoksi koulusta laadittiin vielä uusi, yksinkertaisempi pohjapiirros. Kunta järjestää rakennuksen toteutuksesta tarjouskilpailun.

Vuorelan koulun peruskorjausvaihtoehdosta on luovuttu, koska korjauksilla ei voida taata tilojen terveellisyyttä. Tiloja on suunniteltu käytettäväksi aamusta iltaan sekä viikonloppuisin.

Vuorelan nykyisellä, yli 30 vuotiaalla koululla on sisäilmaongelmia ja vanha koulurakennus on osin jo tyhjillään. Koulussa on noin 280 oppilasta.