Border Pride järjestetään toista kertaa – yrityksiä kaivataan tukijoiksi

Tukijoita kaivataan etenkin ennakkoluulojen ja vihapuheen kitkemiseksi. Tapahtumaan odotetaan saapuvan viimevuotista enemmän osallistujia.

Kemi
sateenkaarilippu
AOP

Merilappilaiset yritykset ovat vielä varovaisia tukemaan Torniossa ja Haaparannalla järjestettävää Border Pride -tapahtumaa.

Meri-Lapin Seta on saanut tapahtumaansa tukijoita viimevuotista paremmin, mutta heitä kaivattaisiin kipeästi lisää erityisesti ennakkoluulojen ja vihapuheen kitkemiseksi.

– Ehkä paikalliset asukkaatkin uskaltaisivat olla myötämielisempiä meidän suhteen, kun saisimme mukaan yrityksiä, jotka uskaltaa tukea meitä, sanoo Meri-Lapin Seta ry:n puheenjohtaja Jenny Rosberg.

Torniossa ja Haaparannalla järjestettävään Border Pride -tapahtumaan odotetaan viimevuotista enemmän väkeä. Vuosi sitten Haaparannan ja Tornion väliseen Pride-kulkueeseen osallistui arviolta 500 ihmistä.

Pääkaupunkiseudulla vietetään nyt Pride-viikkoa, mutta Meri-Lapin oma tapahtuma järjestetään elo-syyskuun vaihteessa. Länsirajalla juhlistetaan yhdenvertaisuutta ja seksuaalista tasa-arvoa nyt toista kertaa.