1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalinen häirintä

"Älä koskaan tee tuota, okei" – urheilutoimittajan kipakka vastaus häntä ahdisteelle jalkapallofanille tallentui videolle

Brasilialainen urheilutoimittaja Julia Guimarães joutui ahdistelluksi sunnuntaina Jekaterinburgissa, kun fani yritti antaa hänelle suudelman yllättäen. Samankaltaisia ahdistelutapauksia on tapahtunut Venäjällä jalkapallon MM-kisojen aikana jo useampi.

"Älä koskaan tee tuota naiselle, okei" – urheilutoimittajan kipakka vastaus häntä ahdisteelle jalkapallofanille tallentui videolle
"Älä koskaan tee tuota naiselle, okei" – urheilutoimittajan kipakka vastaus häntä ahdisteelle jalkapallofanille tallentui videolle

Fani yritti yllättäen suudella urheilutoimittaja Julia Guimarãesia sunnuntaina väkisin, kun toimittaja oli aloittamassa juontoaan jalkapallon MM-kisoista. Guimarães ei sulattanut miehen käytöstä, vaan antoi tälle kipakkaa palautetta.

– Älä koskaan tee noin, okei. Älä tee noin, Guimarães ärähtää miehelle.

Guimarães oli raportoimassa Jekaterinburgissa Japanin ja Senegalin välisestä jalkapallo-ottelusta, kun fani yllättäen yritti antaa hänelle poskisuudelman. Guimarães kuitenkin väisti suudelman ja antoi miehen kuulla kunniansa. Välikohtaus tallentui videolle, joka levisi nopeasti ympäri maailman.

Mies pahoittelee tapahtunutta hätääntyneen kuuloisena ja Guimarães jatkaa kurinpalautustaan.

– En anna sinulle lupaa tehdä tuota. Koskaan, okei? Tuo ei ole kohteliasta, tuo ei ole oikein. Älä koskaan tee tuota naiselle, Guimarães jatkaa.

Sport TV:lle ja Tv Clobelle työskentelevä Guimarães oli juuri aloittamassa lähetystä, kun toimittajalle ennestään tuntematon mies yllätti hänet. Välikohtauksen jälkeen Guimarães pääsi jatkamaan lähetystä normaaliin tapaan.

Jo useampi toimittaja on kohdannut ahdistelua MM-kisoissa

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun naistoimittajaa ahdistellaan jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä. Viime viikolla ruotsalaistoimittaja Malin Wahlberg joutui ruotsalaisfanien häiritsemäksi tehdessään työtään Nižni Novgorodissa. Myös Wahlbergin poskia suudeltiin ilman lupaa.

Lisäksi muutama viikko sitten myös kolumbialainen toimittaja Julieth González Theran joutui seksuaalisen häirinnän kohteeksi Moskovassa, kun tuntematon mies tarttui häntä rinnasta ja suuteli poskelle kesken suoran lähetyksen.

Lue lisää:

Päätoimittajat vaativat toimittajien ja julkisuudessa toimivien oikeusturvan parantamista: "Häirintä on koventunut"

Onko Suomen jalkapallossa ja jääkiekossa laajamittaista seksuaalista häirintää? Lajiväki tyrmää, toimittaja tarkentaa väitteitään