Kaahailu jatkuu Nelostien tietyömaiden kohdilla

Oulun poliisin torstaina tekemässä nopeusvalvonnassa kaksi kuljettajaa määrättiin ajokieltoon ja kirjoitettiin nippu sakkoja roisista ylinopeuksista.

Oulu
Poliisi nopeusvalvonnassa.
Poliisi kirjoitti ajokieltoja ja sakkoja kaahailusta Nelostiellä Kempeleen ja Ouluntullin välillä.Mauri Ratilainen / AOP

Oulun poliisi jakoi torstaiaamuna ajokieltoja ja sakkoja valvonnan yhteydessä Nelostiellä Kempeleen ja Ouluntullin liittymien välillä.

Tietyömaa-alueella voimassaoleva nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Tietöitä tehdään Nelostiellä parasta aikaa. Valvonnassa ajokieltoon määrättiin kaksi kuljettajaa, joiden nopeus tietyömaa-alueella oli yli sata kilometriä tunnissa.

Yhdestä nopeuden ylityksestä kirjoitettiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Nopeudeksi mitattiin 123 km/h. Kaikkiaan sakkoja kirjoitettiin ylinopeuksista kymmenen. Kaikissa tapauksissa mitattu nopeus oli lähes sata kilometriä tunnissa tai enemmän.

Poliisi muistuttaa, että nopeuserot eri ajoneuvojen välillä maantiellä lisäävät erityisesti peräänajo-onnettomuuksien riskiä sekä ohitusonnettomuuksia. Onnettomuusriskin kasvu on sitä jyrkempää, mitä suurempi oman, ja muun liikenteen nopeuden välinen erotus on.