Helsingin telakan myynti Kermasille varmistumassa

Telakan omistavan venäläisyhtiön mukaan kaupan on määrä toteutua viimeistään heinäkuussa.

telakkateollisuus
Näkymä Helsingin telakalle.
Jarno Kuusinen / AOP

Arctechin eli Helsingin telakan omistava venäläinen United Shipbuilding Corporation aikoo myydä 55 prosentin osuuden telakasta eurooppalaiselle monialakonserni Kermasille, kertoo uutistoimisto Tass.

Tassin mukaan United Shipbuilding Corporationin hallituksen puheenjohtaja Aleksei Rakhmanov kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa, että kaupan on määrä toteutua heinäkuun loppuun mennessä.

Rakhmanov kertoi, että United Shipbuilding Corporation saa vastineeksi osuuden metallialalla toimivasta Afarak Groupista eli entisestä Ruukki Groupista.

Yle uutisoi tammikuussa, että Kermas aikoo ostaa Helsingin telakan. Tuolloin telakan toimitusjohtaja Esko Mustamäki kertoi Ylelle, että omistusjärjestelyllä pyritään ratkaisemaan pakoteongelma.

Venäjän valtion omistama United Shipbuilding Corporation joutui talouspakotteiden kohteeksi, kun Venäjä oli vallannut Ukrainalta Krimin niemimaan.

Yle uutisoi viime syyskuussa, että keskusrikospoliisi tutkii Kermaksen perustajaan ja johtajaan Danko Končarin liittyvää rikosepäilyä. Kroatialainen Končar on metallialalla toimivan pörssiyhtiö Afarak Groupin pääomistaja.

Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan epäilty rikos on törkeä sisäpiiritiedon väärinkäyttö Afarakin osakkeilla.

Lue lisää:

Helsingin telakka saamassa uuden omistajan – Ylen tietojen mukaan ostajaehdokas on eurooppalainen monialakonserni Kermas

KRP tutkii Helsingin telakkaa havittelevan yhtiön johtajaan liittyvää rikosepäilyä

KRP tutkii suomalaisen pörssiyhtiön Afarakin suuromistajaa

Lähteet: Tass