Hyppää sisältöön

Krista Kososelle pääosa HBO:n uudessa rikossarjassa

Norjassa kuvattava Beforeigners kertoo murhatutkimuksista, joissa veriteon uhri on aikamatkaaja menneisyydestä.

Krista Kosonen Kuva: Timo Korhonen / AOP

Suoratoistopalvelu HBO on jo usean vuoden ajan (siirryt toiseen palveluun) kehittänyt tv-sarjoja ei-englanninkielisissä maissa. Pohjoismaissa tuotantoon on päässyt kaksi ohjelmaa. Niistä uusin, Beforeigners, syntyy Norjassa, ja sitä tähdittää suomalaisnäyttelijä Krista Kosonen.

Miespääosaa näyttelee, Suomessa MTV:n esittämästä, Mustamaalattu-sarjasta tuttu norjalainen Nicolai Cleve Broch.

Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa sarjassa ihmisiä menneisyydestä alkaa salaperäisesti siirtyä nykyaikaan. He tulevat muun muassa kivikaudelta ja 1800-luvun lopulta.

Kososen hahmo Alfhildr on peräisin viikinkien ajasta. Elettyään pari vuotta uudessa ympäristössään hahmo työskentelee poliisina ja alkaa tutkia erään menneisyydestä tulleen henkilön murhaa.

Lilyhammerin tekijöiltä

Kuusiosaista, norjankielistä ohjelmaa luonnehditaan scifi-draamaksi ja mustan huumorin rikossarjaksi. Kertomuksen ovat kehittäneet suositun Lilyhammer-sarjan luojat Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin.

Tarinalla on toistaiseksi kaksi nimeä: Beforeigners englanniksi ja Fremvandrerne norjaksi. Suomeksi nimi voisi kääntyä esimerkiksi muotoon "Menneisyyden tulokkaat" tai "Tulevaisuuden muukalaiset".

Tarkoituksemme on käsitellä sitä, millainen vaikutus aikamatkapakolaisilla on yhteiskuntaan, tekijät kertoivat Variety-lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Beforeignersin ohjaajaksi on valittu Cannesissakin palkittu Jens Lien (siirryt toiseen palveluun).

Krista Kososelle kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kansainvälistä näkyvyyttä saavassa tv-sarjassa. Näyttelijä on pääosassa myös Elisa Viihteen tuottamassa rikossarjassa Bullets, jonka kuvauksista Yle kertoi keväällä.

Se HBO:n ensimmäinen pohjoismainen draamatuotanto on puolestaan Lukas Moodyssonin ohjaama Gösta (siirryt toiseen palveluun), jonka kuvaukset ovat juuri päättyneet Ruotsissa.

Lue myös:

.
.