Hyppää sisältöön

Paavo Väyrynen perusti taas uuden poliittisen liikkeen

Väyrynen on riitautunut aiemmin perustamansa kansalaispuolueen nykyjohdon kanssa.

Paavo Väyrynen Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Politiikan konkari Paavo Väyrynen on perustanut jälleen uuden poliittisen yhdistyksen. Väyrynen kertoi asiasta tänään torstaina eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Väyrynen halusi perustaa uuden yhdistyksen, koska hänen aiemmin perustamansa kansalaispuolue on Väyrysen itsensä mukaan "kaappausyrityksen vuoksi toimintakyvytön".

Eduskuntaan hiljattain palannut Väyrynen on riitautunut kansalaispuolueen joidenkin muiden jäsenten kanssa niin pahasti, että hänet on erotettu puolueesta. Väyrysen ja kansalaispuolueen välejä on selvitelty oikeudessa asti.

– Turvatakseni sen, että voin johtaa kannattajani voitokkaaseen vaalitaisteluun ensi kevään eduskuntavaaleissa ja Euroopan parlamentin vaaleissa, olen yhdessä tukijoitteni kanssa perustanut tänään Seitsemän tähden liike -nimisen yhdistyksen, jonka puitteissa voimme tarvittaessa osallistua ensi kevään vaaleihin, Väyrynen kertoo lähettämässään tiedotteessa.

Väyrysen mukaan hän pyrkii edelleen "palauttamaan kansalaispuolueen sen jäsenten valtaenemmistön määräysvaltaan". Jos tämä ei onnistu, Seitsemän tähden liikkeelle aletaan kerätä kannattajakortteja, jotta se voitaisiin merkitä puoluerekisteriin.

Väyrynen kertoo Seitsemän tähden liikkeen nimen tulevan Italiassa toimineesta "osittain samankaltaisesta Viiden tähden liikkeestä", jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä Euroopan parlamentissa.

Väyrynen tasapainoili pitkään perustamansa kansalaispuolueen ja keskustan välillä. Huhtikuun loppupuolella Väyrynen ilmoitti eroavansa lopullisesti keskustasta.