Satakunnan Vihreiden toiminnanjohtaja sai sakkotuomion väärennyksestä

Käräjäoikeus langetti Jaakko Lehtoselle lievän sakkorangaistuksen.

Satakunta

Satakunnan Vihreiden toiminnanjohtaja Jaakko Lehtonen on tuomittu sakkoihin väärennyksestä.

Syytteen mukaan Lehtonen on Satakunnan kokoomusnuorten järjestösihteerinä toimiessaan väärentänyt kahden tilintarkastajan allekirjoitukset yhdistyksen tilintarkastuskertomukseen. Järjestösihteerinä Lehtonen oli yhdessä hallituksen kanssa vastuussa muun muassa taloudesta.

Syytteen mukaan Lehtonen on pyrkinyt väärennetyillä allekirjoituksilla antamaan sellaisen käsityksen, että tilintarkastajat olisivat tarkastaneet ja hyväksyneet yhdistyksen tilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.–31.12.2014.

Jaakko Lehtonen on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä lievään väärennykseen. Käräjäoikeus määräsi rikoksesta 20 päiväsakkoa, joka Lehtosen ilmoittamilla tuloilla on yhteensä 320 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lehtonen on Satakunnan Vihreiden lisäksi myös Keski-Porin seurakuntaneuvoston jäsen. Hän loikkasi kokoomuksesta vihreisiin joulukuussa 2015.

Korjaus 6.7.2018 klo 8:06: Lehtonen on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä lievään väärennykseen, ei väärennykseen, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin.