Ensihoitajaksi Savoniaan tiukka seula: vaikeampi päästä kuin lääketieteelliseen

Savonia-ammattikorkeakoulun ensihoidon koulutukseen pääsi alle kolme prosenttia hakijoista.

opiskelupaikka
Ensihoitajat työntävät paareilla potilasta sisään sairaalaan.
Toni Pitkänen / Yle

Savonia-ammattikorkeakoulun ensihoidon koulutukseen on ollut tänä keväänä vaikeampi päästä kuin lääketieteen opintoihin.

Tutkinto-ohjelman 35 aloituspaikkaa tavoitteli 1 175 hakijaa eli sisään pääsi alle kolme prosenttia hakijoista. Savonian opintoasiainpäällikkö Anne Koskela kertoo tiedotteessa, että jopa kymmenellä ensihoitajan koulutukseen valitulla on täydet pisteet. Alin pistemäärä, jolla opiskelupaikan tänä vuonna saa, on 62/70.

Suosittu hakukohde oli myös Savonian Iisalmen kampuksen sairaanhoitajakoulutus. Viime vuotta enemmän ensisijaisia hakijoita oli myös Iisalmen agrologin ja Varkauden energiatekniikan opintoihin.

Koskelan mukaan Iisalmen ja Varkauden opintojen suosion kasvua selittää osaksi Savoniassa ensimmäistä kertaa käytössä ollut valintakurssi. Siinä hakijat suorittivat hakemansa tutkinto-ohjelman opintoja verkossa ja eniten pisteitä saaneet saivat opiskelupaikan.

Ammattikorkeakoulun kaikkiin monimuotototeutuksiin haettiin tänä keväänä valintakurssilla. Monimuotototeutuksessa opintoja voi tehdä töiden ohella.

Oma tilanne näkyy nettipalvelussa

Hakijat näkevät oman tilanteensa kirjautumalla Opintopolku (siirryt toiseen palveluun)-palveluun. Kaikki Savoniaan hakeneet saavat ensi viikolla sähköpostiinsa viestin, jossa näkyy hakijan omat pisteet sekä alimmat pisteet, jotka tänä vuonna riittivät opiskelupaikkaan. Opiskelupaikka täytyy vastaanottaa 10. heinäkuuta kello 15:teen mennessä.

Korkeakouluihin oli yhteensä runsaat 150 000 hakijaa, joista opiskelupaikan sai kolmannes. Tänä vuonna lähes viidennes sai opiskelupaikan suoraan ylioppilastodistuksen perusteella.