Naapurin ilmoitus metelistä paljasti ison huumekätkön Torniossa

Valveutunut poliisi huomasi asunnon pöydällä ekstaasitabletteja. Kotietsinnässä saldoksi kertyi pari kiloa amfetamiinia ja monipuolinen valikoima muitakin huumeita.

huumausainerikokset
Kemin oikeustalo.
Risto Koskinen / Yle

Kemi-Tornio käräjäoikeudessa on puitu tällä viikolla isoa huumejuttua, jossa neljää irakilaista miestä syytetään törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisi pääsi jutun jäljille viime helmikuussa mentyään torniolaiseen kerrostaloasuntoon sieltä kantautuneen metelin vuoksi.

Poliisi havaitsi asunnon pöydällä lojuneet ekstaasitabletit ja järjesti kotietsinnän.

Koiran avulla suoritetussa etsinnässä suihkutiloista ja rakennuksen ulkopuolelta lumihangesta löytyi yhteensä 1,8 kiloa amfetamiinia. Lisäksi asunnosta löytyi ekstaasitabletteja, hasista ja oopiumia.

Syytetyistä kaksi asuu Turun seudulla, yksi Torniossa ja yksi Oulussa. Kolme miehistä on ollut tutkinnan aikana vangittuna ja kaksi on edelleen. Päätekijäksi epäilty on asunut Suomessa jo lähes kymmenen vuotta. Asunnon haltija on tullut Suomeen vuonna 2015.

Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle viiden vuoden ja kahdelle neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa 11. heinäkuuta.

Huumeita myös välitetty Torniossa?

Kuluvalla viikolla Kemi-Tornion käräjäoikeudessa on myös pyritty kuulemaan neljää huumausainerikoksesta syytettynä olevaa nuorta, kahta miestä ja kahta naista.

Syyttäjä on pyrkinyt näyttämään toteen, että syytetyt ovat hankkineet huumeita, jotka ovat peräisin irakilaisen asunnosta löytyneestä erästä.

Oikeus pääsi kuulemaan kahta miestä, mutta naiset jättivät saapumatta oikeuteen eli heidän osaltaan juttu on vielä käsittelemättä.