Porvoossa lapsensa puukottanut tuomittiin murhasta elinkautiseen

Mies puukotti kolmevuotiasta tytärtään leikkipuistossa Porvoossa viime marraskuussa.

Lapsisurma
Porvoon lyseon leikkipuisto Porvoossa.
Porvoon lyseon leikkipuisto Porvoossa 4. kesäkuuta 2018. 38-vuotias mies puukotti 3-vuotiasta tytärtään Porvoon lyseon leikkipuistossa marraskuussa 2017.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 39-vuotiaan Nicolas Mathieu Cherchelin elinkautiseen vankeusrangaistukseen muun muassa lapsensa murhasta ja lapsikaappauksesta.

Mies puukotti kolmevuotiasta tytärtään Porvoon Lyseon leikkipuistossa viime vuoden marraskuussa. Lapsi vietiin sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa.

Tuomion mukaan tekotapa osoitti sitkeää surmaamispyrkimystä sekä erityistä raakuutta ja julmuutta. Tuomiossa todetaan lapsen olleen erityisen puolustuskyvytön uhri.

– Teko on kohdistunut [tuomitun] kolmevuotiaaseen tyttäreen, jolla on ollut erityinen oikeus luottaa vanhempaansa, tuomiossa sanotaan.

Lisäksi oikeus huomioi, että teko oli tehty tytön äidin nähden.

Isä myönsi tapon mutta kiisti murhan. Hän ei pystynyt selittämään tekoa vaan vetosi oikeudessa paniikkiin ja "hulluuskohtaukseen".

Mies tuomittiin myös pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta. Hänet oli aiemmin tuomittu pahoinpitelystä.

Kuolleen lapsen äiti kertoi miehen riistäneen tytön häneltä väkisin, kun äiti oli viemässä lasta autoon kuljettaakseen tämän päivähoitoon. Mies vei lapsen leikkipuistoon ja puukotti häntä siellä.

Mielentilatutkimuksessa todettiin miehen toimineen täydessä ymmärryksessä.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollista valittaa.

Juttua täydennnetty 2.7. 2018 klo 15.00. Lisätty tuomitun nimi.

Lue myös:

Tyttärensä Porvoossa puukottanut isä ei kyennyt selittämään tekoaan

Lapsensa Porvoossa tappanutta isää kuullaan tänään oikeudessa – Mies selitti kuulusteluissa, että veitsi vain sattui olemaan mukana

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta Porvoon lapsisurmasta – Mielentilatutkimus: Mies toimi täydessä ymmärryksessä

Isänsä puukottama kolmevuotias lapsi kuoli Porvoossa