Kaikkien pankkien tunnuksilla ei ehkä voi tunnistautua Kelan ja Verohallinnon sähköisiin palveluihin enää ensi vuonna

Väestörekisterikeskuksen mukaan toistaiseksi vain Osuuspankki ja Nordea ovat tehneet sellaiset tarjoukset, jotka on taloudellisesti mahdollista hyväksyä.

sähköinen tunnistaminen
Verkkopankkitunnukset kannettavan tietokoneen näppäimillä.
Henrietta Hassinen / Yle

Kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla ei ehkä voi tunnistautua julkishallinnon sähköisiin palveluihin enää ensi vuoden alusta, tiedottaa Väestörekisterikeskus.

Julkisen hallinnon palveluita ovat muun muassa Kelan ja Verohallinnon sähköiset palvelut.

Väestörekisterikeskuksen mukaan kilpailutuksessa vain Osuuspankki ja Nordea tekivät sellaiset tarjoukset, jotka on taloudellisesti mahdollista hyväksyä. Muiden pankkien kustannustaso oli valtiolle liian korkea.

Väestörekisterikeskus kertoo aloittavansa pankkien kanssa jatkoneuvottelut. Jos sopimukseen ei päästä, on mahdollista, että kaikkien pankkien pankkitunnuksilla ei voi tunnistautua julkisen hallinnon palveluihin enää ensi vuoden alusta lähtien.

Väestörekisterikeskuksen kehitysyksikön johtaja Joonas Kankaanrinne suhtautuu neuvotteluihin luottavaisin mielin.

– En usko, että pankit haluaisivat, että heidän omat asiakkaansa jäisivät pankin tunnisteilla julkishallinnon asiointipalveluiden ulkopuolelle, Kankaanrinne sanoo.

Kaikkien pankkien tunnukset toimivat tämän vuoden loppuun saakka, sillä vanhat sopimukset ovat siihen asti vielä voimassa.

Väestörekisterikeskus lupaa tiedottaa neuvotteluiden etenemisestä viimeistään lokakuussa.

Teleoperaattoreilta saatavat mobiilivarmenteet ja poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti toimivat tunnistautumiseen myös vuodenvaihteen jälkeen.