1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuningasboa

Vantaalla kadonnut kuningasboa Olli palautettiin omistajalleen – naapuri huomasi rappukäytävän rakenteista pilkottavan jättiläiskäärmeen

Yli viikon karkuteillä ollut kuningasboa Olli löydettiin muutaman metrin päästä sen omistajan asunnosta.

Kuningasboa
Boa
ArkistokuvaJohn Cancalosi / AOP

Vantaan Länsimäessä kadonneen kuningasboa Ollin karkumatka päättyi onnellisesti, sillä käärme palautettiin omistajalleen torstaina illalla, kerrotaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Olli-boa ehti olla karkuteillä yli viikon.

Pelastuslaitoksen mukaan Olli löydettiin noin yhdeksän aikaan illalla. Käärmeen omistajan kanssa samassa rapussa asunut naapuri huomasi kuningasboan pilkottavan rappukäytävän kattorakenteista ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle.

– Se oli rappukäytävän sisäverhoilulevyjen välissä. Pojat olivat ensin saaneet tiedon, että se on peräisin yhdestä asunnosta, mutta se olikin ollut väärä asunto, joten he olivat alkaneet purkaa kattoa, että ottavat käärmeen pois itse sieltä, kertoo paloesimies Tomi Laaksonen.

– Sitten sieltä jostain viereisestä asunnosta oli tullut ihminen kyselemään, että mitä he tekevät. Sitten oli ilmennyt, että se on hänen käärmeensä. Sitten pojat vain auttoivat verhoilulevyjä sen verran pois, että itse omistaja sai käärmeensä haettua pois.

Laaksonen ei ollut itse tehtävää suorittaneen yksikön mukana.

– Se ei ollut montaa metriä päässyt karkuun kodin ulkopuolelle. Mitään käsitystä ei ole siitä, miten se on sinne päässyt, Laaksonen kertoo.

Boan löytymisestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Kuningasboa karkasi Vantaalla – Asiantuntija: Pelokas käärme voi purra

Lue seuraavaksi