USA:n Viron-suurlähettiläs turhautui Trumpiin ja jättää tehtävänsä

James Melville Jr. on jo kolmas Yhdysvaltain suurlähettiläs, joka eroaa pestistään ennenaikaisesti kuluneen vuoden aikana.

suurlähettiläät
James Melville Jr.
Yhdysvaltain Viron-suurlähettiläs James Melville Jr. (oikealla) jättää tehtävänsä heinäkuun lopulla.Valda Kalnina / EPA

Yhdysvaltain Viron-suurlähettiläs jättää tehtävänsä turhauduttuaan Yhdysvaltain presidenttiin Donald Trumpiin. Asiasta kertoi perjantaina yhdysvaltalaislehti Foreign Policy (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan suurlähettiläs James Melville Jr. on turhautunut kommentteihin, joita Trump on antanut Yhdysvaltojen eurooppalaisista liittolaisista.

Melville on jo kolmas suurlähettiläs, joka eroaa pestistään ennenaikaisesti kuluneen vuoden aikana. Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja on vahvistanut eroamisilmoituksen.

Melville on toiminut diplomaattina 33 vuotta ja Viron-suurlähettiläänä vuodesta 2015. Suurlähettiläs kirjoitti Facebookissa, että hänen oli määrä jäädä pian eläkkeelle, mutta Trumpin kommentit ja käytös vauhdittivat päätöstä.

– Työskenneltyäni kuuden presidentin ja yhdentoista ulkoministerin aikana, en oikeastaan koskaan olisi uskonut, että se menisi minulla tähän pisteeseen, Melville kirjoitti Facebookissa Foreign Policyn mukaan.

Melville jättää tehtävänsä heinäkuun lopulla.

Aiheesta muualla:

CNN: US ambassador to Estonia resigns in frustration over Trump (siirryt toiseen palveluun)