Kanada määräsi lisää vastatulleja amerikkalaistuotteille – listalla appelsiinimehua, ketsuppia ja viskiä

Kanadan ulkoministerin mukaan vastatullit ovat voimakkain Kanadan ulkomaankauppaan liittyvä toimi sitten toisen maailmansodan.

tullit
Bourbon-viskiä
Kanada asettaa vastatulleja Yhdysvaltojen asettamille teräs- ja alumiinitulleille. Listalla on muun muassa Kentuckyn bourbon-viskiä.Isabel Infantes / EPA-EFE

Kanadan vastatullit Yhdysvaltojen asettamille teräksen ja alumiinin tuontitulleille astuvat voimaan sunnuntaina.

Yhdysvallat ilmoitti touko-kesäkuun vaihteessa nostavansa teräksen tuontitullit 25 prosenttiin ja alumiinin tuontitullit 10 prosenttiin. Maa perusteli korotuksia kansallisella turvallisuudella.

Sunnuntaina voimaan tulevien tullien lisäksi Kanada määräsi perjantaina tulleja amerikkalaisille kulutustuotteille, kuten floridalaiselle appelsiinimehulle, ketsupille ja bourbon-viskille.

Kanadan määräämät tullit koskevat tuontia noin 16,6 miljardin Kanadan dollarin arvosta. Maan ulkoministerin Chrystia Freelandin mukaan se on voimakkain Kanadan ulkomaankauppaan liittyvä toimi sitten toisen maailmansodan.

Pääministeri Justin Trudeau puhui perjantaina puhelimessa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa ja sanoi tälle, ettei Kanadalla ole muuta mahdollisuutta kuin vastata Yhdysvaltojen tulleihin.

Kanada on EU:n tapaan ilmoittanut valittavansa Yhdysvaltojen tuontitulleista Maailman kauppajärjestöön WTO:hon.

Aiheesta muualla:

Washington Post: Trudeau wades into U.S.-Canada ketchup war with tariffs on Heinz (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP