Lehti: Kim on pyytänyt Kiinan apua Pohjois-Koreaa vastaan asetettujen pakotteiden poistamiseksi – "Tunnemme suurta tuskaa"

Japanilaislehden mukaan Kiinan presidentti lupasi tehdä kaikkensa asian eteen.

Pohjois-Korea
Xi Jinping ja Kim Jong-un
Pohjois-Korean uutistoimiston kuva Kiinan presidentin Xi Jinpingin (vasemmalla) ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisesta 19. kesäkuuta.KCNA / EPA-EFE

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on pyytänyt Kiinan presidentiltä Xi Jinpingiltä apua Pohjois-Koreaa vastaan asetettujen pakotteiden poistamiseksi, kertoo japanilaislehti Yomiuri Shimbun.

Lehden tiedot perustuvat useille nimettömille lähteille Kiinassa ja Pohjois-Koreassa.

Kim esitti pyynnön Xille kesäkuussa Kiinassa, jonne hän matkusti jo kolmannen kerran tänä vuonna.

– Tunnemme suurta tuskaa talouspakotteiden vuoksi. Nyt kun olemme todenneet Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean huipputapaamisen olleen menestys, haluan Kiinan työskentelevän pakotteiden lopettamiseksi, Kim sanoi Xille lehden mukaan.

Xi lupasi Kimille tehdä kaikkensa asian eteen. Hän sanoi myös tukevansa Pohjois-Korean uudistusta ja aikovansa tehdä yhteistyötä pyrkimysten mukaisesti.

Kimin Pekingin-matkan on katsottu olevan merkki siitä, että Pohjois-Korea haluaa vakuuttaa Kiinan kesäkuun huipputapaamisen hyvistä tuloksista.

Kiina on Pohjois-Korean tärkein taloudellinen ja diplomaattinen kumppani.

Lue lisää:

USA:n tiedusteluviranomaiset: Pohjois-Korea on lisännyt ydinaseisiin tarvittavan polttoaineen valmistusta – "He yrittävät huijata Yhdysvaltoja"

CNN: Satelliittikuvat näyttävät, että Pohjois-Korea on jatkanut ydinlaitoksen rakentamista

Eurooppa pidättelee henkeä, kun arvaamaton Trump tulee Naton kautta tapaamaan Putinia

Pohjois-Korean Kim matkusti jo kolmannen kerran Kiinaan tänä vuonna – presidentti Xi ylistää Singaporen-tapaamista

Lähteet: AFP