Pahamaineinen rikollinen pakeni vankilasta helikopterin ja aseistettujen apurien avulla Ranskassa – jo toinen vankilapako

Redoine Faïd oli tuomittu muun muassa arvokuljetusryöstössä, joka johti poliisin kuolemaan.

Vankilapako
Kartta.
Google

Tunnettu rikollinen Redoine Faïd on paennut vankilasta kolmen aseistetun apurin ja helikopterin avulla Ranskassa, uutistoimisto AFP ja BMFTV-kanava kertovat. (siirryt toiseen palveluun)

Faïd pakeni Pariisin kaakkoispuolella sijaitsevasta Réau en Seine-et-Marnen vankilasta puoli kahdentoista aikaan sunnuntaina. Vankilavirkailija Jean-François Forget'n mukaan Faïd pakeni vankilan vierailuhuoneesta.

Tapahtumien kulusta tiedetään, että aseistautuneet miehet saapuivat vankilan sisäänkäynnille vaatimaan Faïdin vapauttamista ja huomio kiinnittyi heihin.

Näin vierashuoneessa ollut Faïd pääsi pakenemaan vankilan nurmikolle, jolla helikopteri odotti häntä. Kukaan ei loukkaantunut pako-operaatiossa.

Helikopteri löytyi myöhemmin poltettuna Pariisin ulkopuolelta.

Faïd oli tuomittu kahdesti 25 vuoden ja 18 vuoden tuomioihin.

Hän yritti rikoskumppaniensa kanssa ryöstää arvokuljetusauton vuonna 2010. Ryöstöyritystä seurasi takaa-ajo, jonka aikana ryöstäjät ampuivat kohti poliiseja. Yksi poliiseista sai surmansa.

Kyseessä on Faïdin toinen vankilapako. Vuonna 2013 hän pakeni Lille-Séquedinin vankilasta. Tuolloin hän otti neljä vartijaa panttivangeiksi ja räjäytti vankilassa useita ovia.

Pakomatka päättyi kuusi viikkoa myöhemmin, kun hänet saatiin kiinni hotellista Pariisin liepeiltä.

Faïd on Ranskan kuuluisimpia rikollisia, joka on omien sanojensa mukaan inspiroitunut rikollisia kuvaavista Hollywood-elokuvista. Hän tuli kuuluisaksi ensimmäisen vankilatuomionsa jälkeen, kun hän esiinty televisio-ohjelmissa ja julkaisi kirjoja menneisyydestään Pariisin lähiöiden rikollispiireissä.

Korjattu: 1.7.2018 klo 14.21: Edellinen pakomatka kesti kuusi viikkoa, pako vankilarakennuksesta alle puoli tuntia..

Lue myös:

Ranskan etsityin vankikarkuri jäi kiinni hotellissa

Interpol etsintäkuulutti vankilasta räjäyttämällä paenneen vangin

Ranskassa raju vankilapako - räjähteitä, panttivankeja

Lähteet: AFP, Reuters