Nordea ostaa verkossa toimivan norjalaisen Gjensidige Bankin

Nordea kertoo, että kauppa tuo sille 176 000 asiakasta.

Nordea
Nordean lippu.
Derrick Frilund / Yle

Nordea ostaa norjalaispankki Gjensidige Bankin. Nordea kertoo, että kauppa tuo sille 176 000 asiakasta ja 4 840 miljoonan euron luottovolyymin ja näin vahvistaa Nordean asemaa maan toiseksi suurimpana pankkina.

Gjensidige Bank on tiedotteen mukaan yksi Norjan johtavista pelkästään verkossa toimivista pankeista. Nordea maksaa pankista sen myyvälle Gjensidige Forsikring -vakuutusyhtiölle noin 578 miljoonan euron käteiskorvauksen.

– Tämä on meille merkittävä askel, joka korostaa strategiaamme ja tavoitettamme kasvaa tärkeillä Norjan markkinoilla. Tämä sopimus tarkoittaa, että entistä useammat norjalaiset tulevat Nordean asiakkaiksi, Nordean Norjan sivuliikkeen johtaja Snorre Storset sanoo tiedotteessa.

Nordea ja Gjensidige-konserni ovat sopineet myös pitkäaikaisesta yhteistyöstä Norjassa.

– Sopimus antaa Gjensidigelle mahdollisuuden tavoittaa aiempaa enemmän asiakkaita ja tarjota entistä laajempaa rahoitustuotteiden valikoimaa sekä henkilö- että yritysasiakkaille, sanoo Gjensidigen toimitusjohtaja Helge Leiro Baastad.

Nordea odottaa kaupan tuottavan kuluihin liittyviä synergiaetuja noin 25 miljoonaa euroa vuodessa vuoteen 2022 mennessä.

Kaupan toteutuminen edellyttää hyväksyntää viranomaisilta ja muilta valvovilta tahoilta, ja se saadaan näillä näkymin päätökseen vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä.

Juttua muokattu ja täydennetty. 2.7. kello 8:45 Otsikossa sekä ensimmäisessä ja kolmannessa lauseessa korjattu Gjensidige Forsikring oikeaan muotoonsa Gjensidige Bank.

Lähteet: STT