Salon taidemuseon johtajana aloittaakin Susanna Luojus

Johtajaksi valittu Arja Elovirta ei otakaan työtä vastaan, vaan jatkaa Keravalla.

taidemuseot
Salon Veturitalli
Salon Veturitalli-taidemuseoSalon taidemuseo

Salon taidemuseo Veturitallin johtoon toukokuussa valittu Arja Elovirta on päättänyt, ettei hän jätä entistä työpaikkaansa Keravan taidemuseon johdossa. Pestin oli määrä alkaa elokuussa.

Valintaprosessissa varalle valittu Susanna Luojus ilmoitti, että ottaa Salon taidemuseon johtajaviran vastaan ja aloittaa työssään 1. lokakuuta.

– Salossa on vaikeutettu rekrytointi, mutta uskon, että omasta henkilökunnasta löytyy väliaikainen johtaja elo-syyskuuksi, sanoo vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska.

"Taidemuseolla on hyvä maine"

Susanna Luojus on filosofian maisteri ja työskennellyt muun muassa Turun taidemuseossa sekä Amos Anderssonin taidemuseossa Helsingissä. Nyt hän työskentelee uuden Helsingissä avattavan Amos Rex -taidemuseon näyttelypäällikkönä.

Susanna Luojus luonnehtii tulevaa tehtäväänsä mielenkiintoiseksi.

– Taidemuseolla on hyvä maine ja se tunnetaan hyvin Salon ulkopuolella. Samoin siihen kohdistuu jonkinlaisia odotuksiakin, koska siellä on ollut onnistuneita ja korkeatasoisia näyttelyitä.

Luojus asuu Salossa ja on lähtöisin Salon seudulta. Nykyinen Salon taidemuseon johtaja Laura Luostarinen siirtyy kesälomien jälkeen eläkkeelle.

Elovirta halusi jäädä Keravalle

Salon taidemuseon johtajaksi valittu Arja Elovirta ilmoitti juhannuksen jälkeen, että hän ei tulekaan Saloon. Elovirran mukaan päätökseen vaikuttivat lojaliteettisyyt entiseen työnantajaan.

Myös Keravan kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja toivoivat Elovirran jäävän Keravalle.

Keravan taide- ja museokeskus Sinkan kävijämäärät ovat kasvaneet Elovirran johdon aikana.

Elovirran päätöksestä kertoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa. (siirryt toiseen palveluun)

Juttuun lisätty kello 15:50 Susanna Luojuksen kommentti.