Kunnat peruivat valituksensa puukartellijutussa – Käräjätuomio jää voimaan

Mammuttimainen puukartellijuttu on päättymässä kuntien osalta. Kunnat valittivat hovioikeuteen, mutta jutun käsittely ei jatkukaan siellä.

Kotimaa
Tukkipino.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Puukartellijutun kuntahaara on saamassa päätöksensä, sillä kaikki hovioikeuteen valittaneet kunnat ovat peruneet valituksensa.

Hovioikeuteen valittaneita kuntia oli 32. Puukartellijutun kuntahaaraa ei näin ollen puida Helsingin hovioikeudessa, ja käräjäoikeuden tuomio asiassa jää voimaan. (siirryt toiseen palveluun)

Kunnat olivat valittaneet käräjätuomiosta, jolla niiden korvausvaateet metsäyhtiöille hylättiin. Vaatimukset olivat useita miljoonia euroja. Useimmat kunnat vaativat vahingonkorvausta sekä Stora Ensolta, Metsäliitto Osuuskunnalta että ja UPM-Kymmeneltä.

Markkinaoikeus totesi 2009, että metsäyhtiöt tekivät kartelliyhteistyötä vuosina 1997-2004. Kunnat vaativat korvauksia, koska ne katsoivat metsäyhtiöiden maksaneen raakapuusta alihintaa.

Lue myös:

Metsänomistajien miljoonavaateet kaatuivat – oikeus antoi ensimmäiset tuomionsa suuressa puukartellijutussa

Puukartelliriitaa puidaan käräjäoikeudessa loppuvuodesta – 650 metsänomistajaa vaatii miljoonakorvauksia metsäyhtiöiltä (siirryt toiseen palveluun)