Herätys: Loukkuun jääneet thaipojat opettelevat sukeltamaan, mansikan torihinta heittelee ja vinkkejä ekologiseen matkailuun

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Onnelliset perheenjäsenet selaavat kuvia löytyneitä pojista.
Onnelliset perheenjäsenet selaavat kuvia löytyneistä pojista.Lillian Suwanrumpha / AFP

Loukussa olevat thaipojat opetetaan sukeltamaan – ruokaa viedään luolaan kuukausien tarpeisiin

Thaimaassa Than Luangin luolastoon loukkuun jääneet 12 poikaa ja heidän valmentajansa aiotaan opettaa sukeltamaan, jotta heidät saadaan pelastettua. Laivaston erikoisjoukot löysivät joukon eilen elossa. Nuoret ja heidän valmentajansa menivät juhannuslauantaina retkelle luolastoon harjoitustensa jälkeen. He olivat kateissa yhdeksän päivää.

Ylen makoisimmat matkailuvinkit lomalaiselle – Maailman matkailun trendit -erikoislähetys kello 12

Yle uutisten erikoislähetyksessä keskustellaan, miten voi matkustaa ympäristöystävällisesti ja mitä yllättävää tutuista turistimaista sekä matkailun trendeistä tänä vuonna löytyy. Samalla poiketaan myös Ylen kirjeenvaihtajien luona useassa eri maassa kuulemassa viimeisimmät terveiset ulkomaanmatkaa suunnittelevalle kesälomalaiselle. Lähetys on katsottavissa Yle Areenassa.

Turistit ottavat aurinkoa Boracayssa.
AOP

Näin mansikkalaatikon hinta heittelee eri puolella Suomea: halvin torihinta 30 euroa, kallein 48 euroa

Yle selvitti maanantaina mansikan torihintoja ympäri Suomea. Selvitys paljasti, että viiden kilon mansikkalaatikon hinta vaihtelee suuresti eri kaupungeissa. Mansikkalaatikko maksoi torilla maanantaina halvimmillaan 30 euroa. Kallein viiden kilon laatikko oli Helsingissä, 48 euroa. Jutussa voit katsoa mansikan hintatietoja eri puolelta Suomea.

Mansikoita rasioissa.
Sakari Partanen / Yle

Etelässä sateita, Lapissa hellettä

Tiistaina säärintama liikkuu maan etelä- ja keskiosan ylle. Ylen meteorologin Matti Huutosen mukaan sade alkaa etelässä jo illalla ja sadetta tai sadekuuroja tulee päivän aikana monin paikoin. Iltapäivällä sateisinta on etelärannikolta Keski-Suomeen ja Kainuuseen yltävällä alueella. Lapissa sää jatkuu aurinkoisena ja helteisenä. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilla.

Sääkartta
Yle