1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Pohjanmaalla henkilöautojen ensirekisteröintien määrä on lisääntynyt – "Selittynee osin talouskasvulla"

Viime vuonna Pohjois-Pohjanmaalla ensirekisteröitiin 2 929 henkilöautoa, tänä vuonna 3 280.

Pohjois-Pohjanmaa
Autoja kaupassa.
Lokakuussa 2018 ensirekisteröitiin koko massa 8000 uutta henkilöautoa, mikä on noin yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.Nella Nuora / Yle

Henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat lisääntyneet koko maassa 8 prosenttia alkuvuoden aikana. Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin alkuvuoden aikana noin 69 600.

Viime vuonna Pohjois-Pohjanmaalla ensirekisteröitiin 2 929 henkilöautoa, tänä vuonna 3 280. Eli ensirekisteröintien määrä on kasvanut 12 prosenttia viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna.

– Alueelliset talousnäkymät varmasti vaikuttavat ensirekisteröintimäärien eroihin eri maakunnissa, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin osastopäällikkö Esa Aaltonen sanoo.

Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin eniten Uudellamaalla, mutta ensirekisteröintien suhteellinen muutos oli suurinta Etelä-Karjalassa (14,6 %) ja Keski-Suomessa (12,4 %).

– Ensirekisteröintien lisääntyminen selittynee osin ihan yleisellä talouskasvulla, mikä pitää yksityisen ja yritysten kulutuksen tason hyvällä tasolla. Toinen mainittava ensirekisteröintien kasvua vauhdittanut asia on romutuspalkkio, jolla on ollut tasainen suosio alkuvuonna, Aaltonen kertoo.

Noin 5000 tiensä päässä ollutta ajoneuvoa on romutettu ja vaihdettu uuteen alkuvuoden aikana romutuspalkkion kannustamana.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi