Kaksi turkulaistaustaista liigakiekkoilijaa sai tuomion nuuskan laittomasta hankinnasta

Toinen kiekkoilijoista, TPS:n Jonne Virtanen on kommentoinut saamaansa tuomiota lyhytviestipalvelu Twitterissä.

nuuska
Nuuskarasioita
Kuvituskuva.Antti J. Leinonen / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kaksi turkulaistaustaista liigajääkiekkoilijaa maksamaan päiväsakkoja laittomasta nuuskan ostamisesta.

Turun Palloseurassa pelaava Jonne Virtanen tuomittiin laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä. Hän osti nuuskaa noin 6 700 grammaa, ja verovahingon suuruudeksi arvioitiin noin 3 000 euroa. Käräjäoikeus määräsi Virtasen maksamaan 40 päiväsakkoa.

Jonne Virtanen on pelannut pitkään Turun Palloseurassa, ja hänellä on sopimus ensi kaudeksi.

– Tehty mikä tehty ja turha selitellä. Olen pahoillani ja otan opikseni. Ei muuta kommentoitavaa käräjäoikeuden päätöksestä, Virtanen kirjoittaa Twitter-tilillään.

Hän korostaa ostaneensa nuuskaa vain omaan käyttöönsä.

Toinen kiekkoilija sai tuomion lievästä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Hänet määrättiin maksamaan 20 päiväsakkoa. Hän osti nuuskaa noin 3 800 grammaa, josta kertyi verovahinkoa noin 1 800 euroa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi tuomionsa asiassa keskiviikkona. Nuuskajutussa oli kiekkoilijoiden lisäksi syytettynä neljä henkilöä.

HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen pitää tapahtumasarjaa valitettavana ja korostaa, että TPS tuomitsee toiminnan jyrkästi.

– On ihan selvää, ettei tällainen ole mitenkään TPS:n arvojen mukaista eikä hyväksyttävää.

Jokinen sanoo, että TPS tulee pikaisesti selvittämään, onko asiassa syytä joukkueen osalta jatkotoimiin.

– Tietysti tämä on tapahtunut siviiliajalla eikä työnantajan ajalla. Joka tapauksessa tulemme käymään tämän viipymättä sisäisesti läpi.

Juttua muokattu kello 15.50. Lisätty Jonne Virtasen nimi ja kommentit.

Lisätty Santtu Jokisen kommentit kello 16.10.