Tältä näyttää Kuopion poliisiaseman sulkemisen aiheuttanut munakranaatti – tee ensin ilmoitus, neuvoo poliisi

Itä-Suomen poliisista korostetaan, ettei räjähteitä, nalleja tai patruunoita pidä tuoda oma-aloitteisesti poliisiasemalle.

poliisi
Kuopion poliisiasemalle tuotiin munakranaatti
Itä-Suomen poliisi

Itä-Suomen poliisi on julkaissut kuvan niin sanotusta kovasta munakranaatista, joka aiheutti viime torstaina Kuopion oikeus- ja poliisitalon sulkemisen varotoimenpiteenä.

Kuopion poliisiasemalle tuotiin torstaina hävitettäviä patruunoita kassissa. Kassista löytyi patruunoiden lisäksi myös kranaatti.

– Huonommalla tuurilla kyseinen kranaatti olisi voinut räjähtää kassia käsiteltäessä tai kuljetettaessa, Itä-Suomen poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan vastaavilta vaaratilanteilta välttyy, kun tekee ensin ilmoituksen poliisille ja odottaa poliisin yhteydenottoa. Poliisi korostaa, ettei räjähteitä, nalleja tai patruunoita pidä tuoda oma-aloitteisesti poliisiasemalle.

– Vanhat räjähteet, nallit sekä patruunat voivat olla niin sanotusti herkistyneitä ja siten herkästi räjähtäviä, poliisin tiedotteessa painotetaan.

Pohjois-Savon alueella pidetään seuraava räjähdekeräys viikolla 44.

– Mikäli sinulla on hallussasi hävitettäviä räjähteitä, niin tee niistä ennakkoilmoitus hyvissä ajoin, poliisista neuvotaan.

Myös epäselvät tapaukset kannattaa ilmoittaa

Poliisi tähdentää, ettei löytyneisiin tai esimerkiksi perinnönjaon yhteydessä saatuihin räjähteisiin, nalleihin tai ampuma-aseiden patruunoihin tule koskea eikä niitä pidä itse lähteä siirtämään. Oikea menettelytapa on sen sijaan ilmoittaa niistä poliisille.

Kiireellisissä tapauksissa esimerkiksi räjähdelöydösten osalta tulee soittaa hätäkeskukseen numeroon 112. Ei kiireellisissä tapauksissa Itä-Suomessa ilmoituksen voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen tepo.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai soittamalla Itä-Suomen poliisin palvelupäivystykseen numeroon 0295 415 455.

– Muista jättää sähköpostilla vastatessa yhteystietosi ja mikäli soitat edellä mainittuun puhelinnumeroon, niin soita näkyvästä numerosta, jotta voimme soittaa sinulle takaisin, poliisista tähdennetään.

– Ilmoituksen jälkeen poliisi ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kulloinkin kyseessä olevien räjähteiden, nallien tai patruunoiden noutamisesta.

Poliisin mukaan myös epäselvät tapaukset kannattaa ilmoittaa poliisille, joka ottaa yhteyttä ilmoittajaan ja ryhtyy selvittämään asiaa.