Hyppää sisältöön

Brittilehti: Oscar-palkittu näyttelijä Kevin Spacey jälleen uusien ahdistelusyytösten kohteena

Poliisi tutkii kolmea uutta syytöstä Isossa-Britanniassa.

Oscar-palkittu näyttelijä Kevin Spacey on ollut epäiltynä useista seksuaalisista ahdisteluista. Kuva: Andy Rain / EPA-EFE

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Kevin Spacey on jälleen joutunut ahdistelusyytösten kohteeksi. The Guardianin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Britannian poliisin tietoon on tullut kolme uutta tapausta. Poliisi ei kuitenkaan nimeä syytettyä ennen kuin syyte nostetaan, mutta kertoi saman epäillyn olevan kolmen aiemman tutkinnan kohteena. Media maailmalla on yhdistänyt tiedot Kevin Spaceyyn. Tapaukset ovat sattuneet Lontoossa ja Gloucesterissa.

Kevin Spacey työskenteli Britanniassa vuosina 2004–2015 toimiessaan Lontoon tunnetuimpiin teattereihin kuuluvan Old Vicin taiteellisena johtajana.

Kevin Spaceyn ahdistelusyytösten noustessa esiin viime syksynä Old Vic teki oman selvityksensä Hollywood-näyttelijän käytöksestä henkilökuntaansa kohtaan. Selvityksestä nousi esiin parikymmentä ilmoitusta sopimattomasta käytöksestä. Kaikki Spaceyn käytöksestä valittaneet olivat miehiä.

Hiljattain myös tunnettu näyttelijä Guy Pearce antoi ymmärtää australialaisessa televisiohaastattelussa, että Spacey oli kopeloinut häntä vuonna 1997 valmistuneen LA Confidential -elokuvan kuvauksissa. Samaan hengenvetoon Pearce kuitenkin ylisti näyttelijäkollegaansa ja kehui tämän olevan uskomaton näyttelijä.

Kevin Spacey Kuva: Nicholas Kamm / AFP

Kevin Spacey oli ensimmäisiä Hollywood-tähtiä, joiden käytös nostettiin esiin viime syksynä alkaneen #metoo-kampanjan myötä. Spaceyn alamäki alkoi, kun näyttelijä Anthony Rapp kertoi Spaceyn ahdistelleen häntä 14-vuotiaana. Spacey oli teon tapahtuessa 26-vuotias. Nykyisin 58-vuotias Spacey pyysi anteeksi ja pahoitteli tapahtunutta, vaikka ei sitä muistanutkaan.

Useat ahdistelusyytökset johtivat Spaceyn potkuihin suositusta House of Cards -sarjasta. Lisäksi ohjaaja Ridley Scott päätti poistaa hänet All the money in the world -elokuvasta, joka oli jo kuvattu. Uusintakuvaukset maksoivat miljoonia.

Kevin Spacey ei ole kommentoinut syytöksiä tai uransa käänteitä marraskuun jälkeen, jolloin hän ilmoitti hakeutuvansa hoitoon käytöksensä vuoksi.

Lue lisää:

.
.