Putinin ja Trumpin huippukokouksen mediakeskus on Finlandia-talolla

Ulkoministeriö varoittelee, että median kuvausmahdollisuudet ja osallistuminen lehdistötilaisuuksiin tulevat olemaan erittäin rajoitettuja. Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta.

Putinin ja Trumpin huipputapaamisen mediakeskus Finlandia-talolla. Kuva: Mikael Crawford / Yle

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingin-tapaamiseen liittyvä mediakeskus tulee olemaan Finlandia-talolla Mannerheimintiellä. Ulkoministeriön mukaan median osallistumismahdollisuudet tilaisuuksiin tulevat kuitenkin olemaan erittäin rajoitetut.

Mediakeskuksessa toimiville tiedotusvälineiden edustajille tarjotaan Ylen ja Euroopan yleisradiounionin EBU:n yhteistyössä tuottamaa kuvasignaalia. Ulkoministeriön viestintäosasto myös tuottaa tiedotusvälineiden edustajille tapaamisesta kuvia.

Tapahtuman virallinen sosiaalisen median aihetunniste on #Helsinki2018.

Mediakeskus avautuu Finlandia-talolla sunnuntaina 15. heinäkuuta kello yhdeksän. Presidentit tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta. Tapaamista isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidenttien tapaamispaikkaa ei ole vielä varmistettu. STT:n mukaan mahdollisena tapaamispaikkana esillä on ollut Presidentinlinna ja presidentin virka-asunto Mäntyniemi.