Herätys: Perussuomalaiset nosteessa, murtokoplat ahkerina, lämpötilat kohoamassa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Jussi Halla-aho.
Jussi Halla-aho.Mauri Ratilainen / AOP

Perussuomalaiset yli kymmenen prosentin Ylen kyselyssä

Ylen tuorein kannatuskysely kertoo, että SDP on yhä suurin puolue ja saa ainoana yli 20 prosentin kannatuksen. Kokoomus on kuitenkin aivan tuntumassa. Keskikastissa perusuomalaiset on ohittanut vasemmistoliiton ja saa pitkästä aikaa yli kymmenen prosentin kannatuksen.

Orgasmia tutkitaan nyt kuvien avulla

Miltä orgasmi näyttää? Jokaisen ihmisen orgasmi on ainutlaatuinen, mutta ilmiönä orgasmia on vaikea tutkia. Aalto-yliopiston apulaisprofessori Miikka J.Lehtonen haluaa tehdä uudenlaista tutkimusta keräämällä ihmisiltä piirroksia ja maalauksia heidän orgasmikokemuksistaan.

Piirros orgasmista
Yo / Drawgasm

Kaksi ihmistä on joutunut taas Novitšok-hermomyrkyn uhreiksi Britanniassa

Britanniassa kaksi ihmistä on kriittisessä tilassa altistuttuaan Novitšok-hermomyrkylle Salisburyn lähellä. Poliisin mukaan kyse on samasta sotilaskäyttöön kehitetystä myrkystä, jota käytettiin maaliskuussa venäläisen entisen agentin Sergei Srkipalin ja hänen tyttärensä Julian myrkytykseen.

Poliisi valvoo suljetun apteekin ulkopuolella Amesburyssä.
Poliisi valvoo suljetun apteekin ulkopuolella Amesburyssä.Tony Kershaw / EPA

Thaimaalaiset pojat saavat tukea Chilen kaivosmieheltä

Chileläinen kaivosmies Mario Sepulveda on lähettänyt terveisensä Thaimaassa luolassa jumissa olevile pojille. Sepulveda ja hänen 33 työtoveriaan olivat itse maan alla loukussa 69 vuorokautta vuonna 2010. Sepulveda kannustaa poikia sinnittelemään ja toivottaa heille voimia AFP:lle lähettämässään videossa.

Chilen presidentti Sebastian Pinera halaa pelastettua kaivosmiestä Mario Sepulvedaa Chilessä, 13. lokakuuta 2010.
Chilen presidentti Sebastian Pinera halaa pelastettua kaivosmiestä Mario Sepulvedaa Chilessä, 13. lokakuuta 2010.Jose Manuel de la Maza / EPA

Useita murtoryhmiä kiinni pääkaupunkiseudulla

Alkuvuonna on saatu useita ulkomaisia, ammattimaisia murtokoplia kiinni. Ryhmät ovat tehtailleet kymmeniä asuntomurtoja pääkaupunkiseudulla. Poliisi suosittelee, että asuntojen ovien lukot pidetään kunnolla huolleittuina.

Murtovaras varustautuneena sorkkaraudalla.
Mostphotos

Vuoroin sadetta ja paistetta

Torstaina idästä yltää yhtenäinen sadealue runsaine sateineen maan itäosaan, kertoo Ylen meteorologi Seija Paasonen. Muualla maassa tulee paikoin sadekuuroja. Länsirannikolla on poutaisinta ja aurinkoisinta. Lämpötila kohoaa lännessä paikoin 20 asteen yläpuolelle, mutta jää idän sateessa jopa alle 15 asteen.

Sääennuste torstaille 5. heinäkuuta.
Sääennuste torstaille 5. heinäkuuta.Yle

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilla.