Henkilöauto suistui Viannankoskeen Maaningalla

Kuljettaja pääsi omin avuin ulos autosta.

Maaninka
Paloauto tallissa
Risto Koskinen / Yle

Henkilöauto suistui torstaina aamulla Viannankoskeen Kuopion Maaningalla. Hätäkeskus sai tiedon valtatie 77 tapahtuneesta onnettomuudesta yhdeksän jälkeen torstaina.

Paikalle hälytettiin poliisipartio ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Auto oli ajautunut kantatie 77:ltä sillan kaiteen vierestä penkerettä pitkin koskeen.

Poliisin alustavien tietojen mukaan henkilöauto oli kulkenut Viitasaaren suunnasta Siilinjärven suuntaan. Kuljettaja oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä menettänyt auton hallinnan, ja auto oli ajautunut oikealle puuhun ja siitä edelleen Viannankosken kanavaan.

– Tämä ei siis sisältänyt ilmalentoa, vaan auto ajoi sillan vierestä veteen, kertoo yksikön johtaja Esa Manninen Pohjois-Savon pelastuslaitoksen Maaningan paloasemalta.

Suistumiskohdassa oli Mannisen mukaan vettä parisen metriä, mutta auto oli ajautunut voimakkaan virran mukana noin 50 metriä matalampaan kohtaan, jossa vettä oli noin metrin.

Autossa oli vain kuljettaja, joka pääsi omin avuin ulos autosta. Läheisen talon kaksi asukasta olivat ottaneet veneen ja auttaneet auton kuljettajan vedestä siihen mennessä kun pelastuslaitoksen väki saapui paikalle. Kuljettaja vietiin ambulanssilla tarkastettavaksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Mannisen mukaan onnettomuudesta ei ole haittaa muulle tieliikenteelle eikä paikalla ole myöskään veneliikennettä. Auton nostaminen ylös koskesta jää auton omistajan vastuulle.

Vuonna 1950 syntynyttä kuopiolaismiestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Juttua täydennetty 5.7.2018 kello 11:42 poliisin tiedotteen perusteella