Britannian turvallisuusministeri: Oletamme, että uusin Novitšok-tapaus on seurausta Skripalien myrkytyksestä

Kaksi Britannian kansalaista altistui poliisin mukaan Novitsok-hermomyrkylle lähellä Salisburya lauantaina.

Novitšok-hermokaasut
Poliisiviranomainen vartiossa Amesburyssä 5. heinäkuuta.
Poliisiviranomainen vartiossa Amesburyssä 5. heinäkuuta.AOP

Tutkijat olettavat tässä vaiheessa, että uusin Novitšok-myrkytystapaus on seurausta maaliskuun hermomyrkkyhyökkäyksestä, sanoo Britannian turvallisuusministeri Ben Wallace uutistoimisto Reutersin mukaan.

Wallace myös vetoaa Venäjään, että se voisi auttaa kertomalla tietonsa edellisestä hyökkäyksestä. Tämä auttaisi pitämään ihmiset turvassa.

Maaliskuussa Venäjän entinen vakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia myrkytettiin Novitšok-hermomyrkyllä Britannian Salisburyssa. Britannia ja muut läntiset maat syyttävät iskusta Venäjää, joka on kiistänyt syytökset.

Kaksi Britannian kansalaista löydettiin lauantaina tiedottomasta tilasta Amesburyn kylästä, joka sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Salisburysta. Poliisi kertoi keskiviikkona, että parin oireet johtuivat Novitšok-hermomyrkystä.

Pari on kriittisessä tilassa ja hoidettavana Salisburyn alueen sairaalassa.

Lue lisää:

Mies ja nainen altistuivat Novitšok-hermomyrkylle lähellä Salisburya – Tämä tiedetään Britannian uudesta myrkytystapauksesta

Britannian mukaan venäläisvakoojaan käytettiin neuvostoliittolaista hermomyrkkyä – Suomalaisasiantuntija: Uhrit saivat luultavasti vasta-ainetta

"Odotimme, että he eivät selviäisi" – Salisburyn sairaalan lääkärit ja hoitajat kertoivat BBC:lle, miten Skripalit pelastettiin

Venäjän media keksi Skripalien myrkytykselle kymmeniä selityksiä – Tutkija: "Tarkoitus on totuuden käsitteen hämärtäminen"

Venäjä ja Britannia väittelivät YK:n turvallisuusneuvostossa myrkkyiskusta – Venäjä: "Britannia leikkii tulella"

Lähteet: Reuters