1. yle.fi
  2. Uutiset

NRK: Thaimaalaisen jalkapallojoukkueen pelastusta voidaan yrittää tänään tai huomenna

Luolaan jumiutuneen jalkapallojoukkueen pelastusoperaatiossa mukana oleva thaimaalainen sukeltaja kertoo NRK:lle, että pelastusta saatetaan yrittää jo torstain tai perjantain aikana ennen rankkasateiden saapumista.

Thaimaan pelastusoperaatio
Löydetyt pojat.
Jalkapallojoukkueeseen kuuluvat 12 poikaa ja heidän valmentajansa ovat olleet jumissa osin veden täyttämässä luolastossa 12 päivää.Reuters-TV

Pohjois-Thaimaassa 12 päivää sitten luolaan jumiin jääneen poikien jalkapallojoukkueen pelastusta saatetaan yrittää jo torstaina tai perjantaina.

Asiasta kertoo pelastustöissä mukana oleva thaimaalainen pelastussukeltaja Sanpon Kaeeri Norjan yleisradiolle NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Pelastusyrityksen tarkoitus on ehtiä saada ihmisiä ulos luolasta ennen kuin alueelle luvatut rankat sateet tekevät sukeltamisen erityisen vaaralliseksi.

Jalkapallojoukkueen etsintöjen alussa rankkasateet vaikeuttivat operaatiota. Viimeisen neljän päivän ajan sää alueella on ollut suhteellisen selkeä ja sateeton. Pohjois-Thaimaahan on kuitenkin luvattu kovaa sadetta useiksi päiviksi lauantaista alkaen.

Mahdolliseen pelastusyritykseen lähiaikoina ei ole saatu vahvistusta muista lähteistä.

Jalkapallojoukkueen pelastusoperaatioon Tham Luangin luolaston luona on osallistunut kaikkiaan yli tuhat ihmistä. Mukana on kansainvälisiä ammattisukeltajia.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että jos pelastaminen sukellusteitse ei onnistu, pojat saattavat jäädä luolastoon jopa kuukausiksi. Pelastajat ovat myös tutkineet mahdollisuutta porata reikä luolastoon.

Lue lisää:

Suomalainen Mikko Paasi on sukeltamassa luolastoon, johon thaimaalaispojat ovat jääneet loukkuun – "Pitkä matka"

Sukelluskouluttaja: "On varauduttava siihen, etteivät kaikki thaimaalaislapset selviä"

Neljä vaihtoehtoa: näin Thaimaassa luolaan jääneet pojat voitaisiin pelastaa

Loukussa olevat thaimaalaispojat ovat tottuneita toimimaan ryhmässä – Kokenut psykologi: "Selviytymistä auttaa, että he tuntevat toisensa"

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi