Hyppää sisältöön

Suunta puhelimesta ja pyöräilemään – Etelä-Karjalan nähtävyyksiin ja historiaan voi tutustua pyöräilyreiteillä

Etelä-Karjalan liitto on suunnitellut 15 pyöräilyreittiä, joiden varrella on muun muassa kulttuurihistoriallisesti merkittäviä paikkoja.

Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Etelä-Karjalaan on suunniteltu 15 uutta pyöräilyreittiä. Reitit on suunniteltu erilaisten aiheiden (siirryt toiseen palveluun)ympärille.

Teemana on esimerkiksi Salpalinja ja spektroliitti, joihin pääsee tutustumaan Salpalinja- ja spektroliittireitillä. (siirryt toiseen palveluun) Yhdellä reitillä voi tutustua vaikka jääkauden ja kivikauden ihmisten jättämiin jälkiin (siirryt toiseen palveluun) Savitaipaleella Kuolimon etelärannalla.

Eri pituiset reitit on suunnitellut Etelä-Karjalan liitto Maaseudun kehittämisohjelman tuella.

Reittien tarkoituksena on innostaa innostaa eteläkarjalaisia pyöräilemään ja tutustumaan omaan maakuntaan. Reitit tarjoavat myös matkailijoille toimintaa.

Eri pituisia reittejä

Reittejä on Imatran ja Lappeenrannan seuduilla. Joillakin reiteillä joutuu myös patikoimaan tai pyöräilemään maastossa.

Teemareitit on ajettavissa seuraamalla reittiä mobiililaitteelta. Reittien esittelyt ja mobiililaitteelle ladattavat sovellukset löytyvät tästä osoitteesta (siirryt toiseen palveluun).

Reiteillä ei ole vielä opasteita. Etelä-Karjalan liiton mukaan opasteita ja opastauluja varten on tarkoitus hakea investointirahoitusta.

Seuraavaksi Etelä-Karjalaan suunnitellaan maastopyöräilyreittejä.