Tampereen ratikkatyömaan aidoista voi nyt ihailla sarjakuvia

Ensin sarjakuvat tulevat Hämeenkadulle. Myöhemmin kesällä sarjakuvia ripustetaan työmaa-aitoihin myös Hervannassa, Itsenäisyydenkadulla ja Sammonkadulla.

sarjakuvat
Väki ripustamassa sarjakuvaa työmaa-aitaan
Netta Tuominen / Tampereen kaupunki

Ratikkatyömaita on katseltu Tampereella vajaat puolitoista vuotta. Ratikkareitin rakennustyöt alkoivat maaliskuussa 2017. Nyt työmaa-aitoihin tuodaan taidetta.

Tommi Musturin sarjakuva Vuodenajat
Tommi Musturin sarjakuva VuodenajatTampereen kaupunki, Tommi Musturi

Torstaina ja perjantaina Hämeenkadun työmaa-aitoihin ripustetaan sarjakuvia. Myöhemmin kesällä sarjakuvia asennetaan työmaa-aitoihin myös Hervannassa, Itsenäisyydenkadulla ja Sammonkadulla.

Sarjakuvat ovat osa raitiotien taiteen yleissuunnitelmaa ja ne ovat kaupungin ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäen mukaan positiivisen viestin tuojia.

Sarjakuvat ovat tehneet pirkanmaalaiset taiteilijat Emmi Nieminen, Tiitu Takalo, Jussi-Pekka Ahonen, Tommi Musturi, Pauli Kallio sekä Jukka Tilsa.

Tommi Musturi (yllä) kuvaa neljässä työssään tamperelaista asioita ja yksityiskohtia kaupungista. Aiheina ovat muun muassa liikunta ja kaupungin linnut.

Emmi Niemisen (alla) teoksissa arkinen kaupunkiympäristössä odottaminen sekoittuu surrealismin kanssa.

–Ydinkeskusta on paikka, jossa ihmiset odottavat milloin mitäkin, seuraavaa bussia, töihin tai kouluun menoa. Halusin rikkoa tätä arkea ja yhdistää siihen ratikan valmistumisen odottamista, Nieminen kertoo tiedotteessa.

Emmi Niemisen sarjakuva
Emmi Niemisen sarjakuvaTampereen kaupunki, Emmi Nieminen