1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Pelastussukeltaja kuollut Thaimaassa, yhä useampi työtön tekee osa-aikatöitä, epävakainen sää jatkuu

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Pelastushenkilöstöä luolan suulla.
Thaimaan laivasto

Thaimaan armeijan sukeltaja on kuollut pelastusoperaatiossa

Thaimaan armeijan sukeltaja on kuollut pelastusoperaatiossa Tham Luangin luolastossa, kertovat Thaimaan viranomaiset uutistoimisto AP:lle. Uutistoimiston mukaan entinen Navy Seal -sukeltaja kuoli hapen puutteeseen työskennellessään luolastossa loukussa olevien poikien pelastamiseksi. Sukeltajan tehtävänä oli kuljettaa happea luolaan.

Yhä useampi työtön keikkailee ja tekee osa-aikatöitä

Työttömyysturvaa saavien työssäkäynti on yleistynyt jatkuvasti tällä vuosikymmenellä. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) mukaan syynä ei kuitenkaan ole työttömille tarjottu 300 euron suojaosa, vaan jo aiemmin käytössä ollut soviteltu päiväraha.

Kaupan kassa.
Jaani Lampinen / Yle

Ultramatkat pitenevät ja pitenevät, nyt juostaan jo kuusi vuorokautta putkeen

Suomen ensimmäinen kuuden vuorokauden juoksu on vauhdissa Kauhajoella. Juoksu starttasi maanantaina kello 18 ja se päättyy sunnuntai-iltana kello 18. Osallistujia on 15. He juoksevat 1500 metrin kierrosta ja lepäävät välillä sen verran kuin tarvetta on. Osallistujia on Suomen lisäksi Ruotsista, Italiasta, Sveitsistä, Tanskasta ja Yhdysvalloista.

Juoksija ultrajuoksutapahtumassa Kauhajoella
Jean-Louis Vidal on tullut Kauhajoelle Ranskasta. Kisan puoliväli häämöttää. Takana torstaina iltapäivällä jo 370 juostua kilometriä.Pauliina Jaakkola / Yle

Saksan hallituksessa syntyi sopu maahanmuuttouudistuksesta

Saksan erimielinen koalitiohallitus on päässyt sopuun kiistellystä maahanmuuttouudistuksesta, joka uhkasi kaataa liittokansleri Angela Merkelin hallituksen. Hallituskumppanit päättivät, että harkittuja maahantulokeskuksia ei avata. Sen sijaan turvapaikanhakijoiden palautusprosesseja nopeutetaan, mikäli hakijat ovat jo kirjautuneet jossakin toisessa EU-maassa.

Olaf Scholz ja Andrea Nahles puhuvat mikrofonien edessä.
Saksan talousministeri, SPD-puoleen varajohtaja Olaf Scholz ja Andrea Nahles puhuivat lehdistölle sen jälkeen, kun turvapaikkapaketista oli sovittu, Berliinissä torstai-iltana.Omer Messinger / AFP

Jalkapallon MM-kisat jatkuvat – puolivälierät käynnistyvät

Tänään monen futisniilon kahden vuorokauden kestänyt tuskainen odotus päättyy, kun jalkapallon MM-kilpailut jatkuvat puolivälierien muodossa. Venäjällä pelattavien MM-kisojen puoliväliriin selvisi turnauksen kahdeksan parasta joukkuetta. Perjantain otteluissa Uruguay kohtaa Ranskan alkuillasta viideltä ja Brasilia puolestaan Belgian iltayhdeksältä. Lue Yle Urheilun ennakkoanalyysi perjantain otteluista.

Brasilian faneja.
Luis Acosta / AFP

Etelään sadekuuroja ja ukkosta

Perjantaina maan itäosassa kehittyy ukkoskuuroja. Voimakkaista ukkospuuskista on voimassa varoituksia. (siirryt toiseen palveluun) Muualla maan etelä- ja keskiosassa tulee paikoin sadekuuroja. Aurinko näyttäyttyy eniten lännessä. Pohjoisessa on pilvistä, mutta sateet jäävät vähiin. Lämpötila vaihtelee 20 asteen molemmin puolin. Viikonlopun aikana sadekuurot vähenevät ja sää jatkuu lämpimänä. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilla.

Perjantain sääkartta.
Yle Sää
Lue seuraavaksi